“Josep Tort no ha tirat endavant el nostre projecte per deixadesa”

06/10/2009 - 16:33h

Al 3d8 vam publicar la setmana passada una entrevista amb l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, en la qual, entre d’altres aspectes, va parlar de la nova escola de Sant Pere Molanta que tanta polèmica ha generat entre els veïns.
Recordem que fa un any es va constituir l’Associació de Veïns per tal de reclamar un projecte alternatiu el qual impulsava la Generalitat, que és el que finalment s’ha tirat endavant amb el vistiplau de l’equip de govern olerdolenc. Una part dels veïns, doncs, feia més de dos anys que lluitaven per tal que aquest projecte de la Generalitat no tirés endavant, però les obres ja han començat fa uns mesos i ja no es pot tornar enrere.
Entendre necessitats

Tot i així, des de l’Associació de Veïns s’han posat en contacte amb el 3d8 per respondre les declaracions fetes per Tort en referència a la nova escola. La premissa és, diuen, “que l’alcalde no ha volgut escoltar la necessitat del poble de Sant Pere, però no podrà entendre mai els nostres sentiments perquè no és ni de Sant Pere Molanta”.
Un dels punts que va afirmar l’alcalde era que si tiraven endavant l’avantprojecte que recuperava la plaça, la pista i l’edifici annex, tardarien més d’un any i això faria que potser es perdés la subvenció de la Generalitat. Els veïns, però, ho neguen: “els arquitectes que ens van fer l’avantprojecte ens van assegurar que estaria fet abans d’un any”.

Politització de la qüestió
Un altre tema que preocupa l’Associació és les afirmacions de Tort quan assegura que el tema de la nova escola “s’ha polititzat i quan això ha passat hi ha molta gent que ha marxat de l’associació”.
Des de l’entitat, Pere Bertran (excap de llista de CiU) comenta que “això és una mentida pura i dura. Sí que jo sóc de CiU però també sóc veí de Sant Pere Molanta i dins l’associació hi ha gent de tot tipus i que dóna suport a diferents partits. A ell li va bé polititzar-ho per dir que anem en contra del govern, però no és així. A més, ningú ha marxat de l’entitat, sinó al contrari”.
Segons aquests veïns, l’alcalde no creu en el projecte presentat per la Generalitat sinó que ho ha deixat passar “per deixadesa i perquè és un inepte i vol distorsionar la realitat. A més no ens va donar a conèixer el nou projecte fins que ja estava al sac i ben lligat i nosaltres prou ràpids vam anar a presentar un projecte alternatiu”.
Segons el que diu l’alcalde que potser la partida s’hagués perdut si haguessin esperat a fer el nou projecte, des de l’Associació ho tenen clar: “dubtem que això hagués passat perquè simplement el que han volgut és fer passar el temps i hem perdut dos anys. Ells no es pensaven que presentaríem un projecte alternatiu i això els va fer mal”.

Demanen una reunió
A més a més des de l’Associació es lamenta que ara la pista de l’escola s’hagi d’arranjar perquè té un pendent d’un 3%, “cosa que la fa impracticable. No entenem que s’hagi pogut fer una obra així i s’hagi acceptat perquè al projecte ho posava i l’alcalde no va dir res. Ara sembla que s’arreglarà però som la riota de la comarca i sembla que sobrin els diners”.
Ja per acabar, des de l’Associació també s’ha volgut recalcar que “no és cert que l’alcalde hagi dialogat. Amb nosaltres com a associació encara és hora que accepti una reunió. Ens la nega perquè diu que fa dos anys vam boicotejar la trobada d’Olerdòla fent una trobada pròpia el mateix cap de setmana”. El que volem ara, doncs, és que com a mínim “es reuneixi amb nosaltres per buscar una solució als nous equipaments, que és el que necessitem”.

També et pot interessar

Comentaris