ERC de Vilafranca lamenta la no aprovació de la modificació del pressupost

01/10/2009 - 15:06h

En el ple municipal de dimarts passat es va discutir sobre la modificació del pressupost d’ un milió i mig d’euros. Aquesta modificació no es va aprovar ja que diversos grups s’hi van mostrar en contra. Però no tots. Esquerra va mostrar-se a favor de la modificació, amb l’argument que era positiu per a Vilafranca. Des d’Esquerra es considera que la no-aprovació d’aquest paquet pressupostari és negatiu per a Vilafranca i la seva gent per diverses raons.
Primerament, perquè porta a una aturada de projectes de gran importància que no haurien de seguir aturats. Per exemple, el del soterrament de les línies elèctriques del Balcó de les Clotes, que és un pas previ per a la construcció del tanatori.
Però no només queden empantanegats equipaments sinó que amb la no-aprovació de la modificació del pressupost s’impedeix que la Fundació Atlètic Vilafranca rebi una partida de 30.000 euros. Però, on la incoherència fa més acte de presència, segons els republicans, és en la partida relacionada amb l’Escola de Música ja que s’impedeix que es pugui aprovar una partida de 32.000 euros en concepte de personal. Des d’ERC no s’entén que si recentment es va aprovar la municipalització d’aquesta entitat, ara se li neguin uns recursos necessaris per poder tirar endavant la seva tasca.

I les polítiques socials?
En segon lloc, el rebuig condueix a una menor eficàcia de l’Ajuntament a causa que no es podran destinar les partides corresponents per cobrir les suplències del personal de l’Ajuntament. Així mateix, i molt més greu en un temps de crisi econòmica com l’actual, també es fa esment que els grups que han votat en contra de la modificació han impedit que s’augmenti personal eventual a Serveis Socials.
També es critica que amb el rebuig de la modificació s‘aturin les partides per finançar iniciatives de participació ciutadana; una partida relacionada amb la recollida selectiva; una altra sobre el seguiment de les obres del TGV; que s’impedeixi arribar a l’objectiu de destinar el 0’7% del pressupost a cooperació i desenvolupament, entre d’altres. Finalment, Esquerra remarca que amb la no-aprovació de la modificació s’aturen tot un seguit de partides destinades a polítiques socials.

També et pot interessar

Comentaris