La bandera espanyola no onejarà al balcó de l’ajuntament de Vilafranca

23/09/2009 - 15:33h

En el ple municipal de dimarts el PP va tornar a presentar una moció on es demanava al govern que la bandera d’Espanya (juntament amb la de Catalunya i Europa) oneji al balcó de l’ajuntament, així com també a la sala de plens. La moció ja s’havia presentat en alguna altra ocasió durant aquesta legislatura però aquest cop la moció també acompanyava una altra demanda: que s’impedeixi posar estalades a l’edifici de l’ajuntament i especialment als seus balcons.
Mateixos drets?

Aquest últim prec feia referència a la penjada de l’estelada a l’ajuntament durant la festa major, cosa que al portaveu del PP Josep Ramon Sogas no li va agradar i per això durant el ple va preguntar “tots podem portar la bandera o pancarta que vulguem o només ho poden fer els de la CUP?. No pot ser que uns tinguin el dret de fer-ho i els altres no”.
Va ser un debat molt tens, on el regidor de la CUP Xavier Navarro va instar al regidor popular “a penjar la bandera espanyola al balcó el dia 30 d’agost i a veure què fa la plaça.”.
Així la CUP va presentar una esmena a la totalitat on va instar al govern a fer el necessari perquè la senyera onegi sempre a la façana de l’ajuntament. Navarro va demanar a Sogas que “no parli tant i denunci a l’ajuntament, si tant indignat està. La llei a vegades s’ha de superar i el que voleu montar conflictes sou vosaltres perquè a Vilafranca per sort aquest conflicte no existeix”.
Tant ICV com CiU van demanar al PP que retirés la moció i el regidor de cultura Raimon Gusi va recordar que “no podem prohibir posar banderes al balcó”.
Per part del PSC Ramon Zaballa va apuntar que, per ells, “el balcó de l’ajuntament no és propietat de cap regidor i per tant ha d’haver alguna normativa. Volem que hi hagi el consens anterior, que només hi hagi la senyera com a emblema, que ens representa a tots i per això demanem una reunió urgent de junta de portaveus per tractar aquest tema i no crear conflictes identitaris”.
Crear crispació
L’alcalde Pere Regull va intentar convèncer Sogas que retirés la moció assegurant que es faria una junta de portaveus i fent entendre que “el dia 30 jo no vaig veure a ningú crispat per l’estelada al balcó i ningú m’en va dir res, ni tant sols vostè. Pensem qeu moltes vegades la crispació la podem crear els polítics”.
Tot i així Sogas, al veure que no hi havia consens, va decidir no retirar la moció. Com hi havia una esmena de la CUP a la totalitat, aquesta es va votar primer i va quedar aprovada per tots els vots favor menys el vot en contra del PP i l’abstenció del PSC. Així, la moció va quedar anulada.

També et pot interessar

Comentaris