El govern de Vilafranca retira una modificació de pressupost d’1,5MEUR

23/09/2009 - 15:31h

Només han passat dos mesos de l’aprovació del pressupost per al 2009 però el govern de CiU va presentar al ple de dimarts una modificació de pressupost d’1,5 milions d’euros. El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, va justificar “una modificació bastant elevada” perquè “ara hem vist que moltes partides estan ajustades o fins i tot superades. Aquests diners són per cobrir necessitats molt urgents”. Tret d’ERC, cap partit de l’oposició li va donar el seu suport, fet que va propiciar que es retirés el punt. Està previst que ho porti a debat durant el ple del mes vinent.
Des d’ICV, Bernat Villarroya va retreure al govern d’informar “amb només una setmana de temps” i des del PP Josep Ramon Sogas va afirmar el mateix afegint a més que veia “estrany que es porti una modificació tan gran només dos mesos després d’aprovar el pressupost”.
Per part de la CUP, Llorenç Casanova va criticar que CiU “havia caigut en el mateix que el PSC, en manca de transparència i no volem que torni a passar. No podem desxifrar on van i d’on vénen 1,5 milió d’euros en tan sols una setmana”.
La que va ser més crítica és la regidora del PSC Maria Batet (exregidora d’Hisenda) que va manifestar que la modificació “era massa tècnica i no té una línia clara d’actuació, sinó que només va omplint ‘partidetes’ sense tirar endavant projectes importants”. Batet va dir que “totes les crítiques de manca de transparència que ens feieu ara us les fem nosaltres i no podeu canviar els projectes per una política ‘del no-res’.
L’alcalde Pere Regull va admetre l’error de presentar la modificació amb poc temps per haver-la estudiat i després d’intentar buscar el suport dels grups va decidir retirar el punt.
A banda, el ple va aprovar (amb tots els vots a favor menys les dues abstencions de la CUP) una ordenança sobre agilitació i simplificació de llicències municipals amb relació a obres i instal·lacions menors. Aquestes obres menors es podran iniciar a partir d’ara l’endemà mateix d’haver presentat el projecte sense necessitat de llicència urbanística.
A més s’amplien els terminis màxims per iniciar les obres majors a partir de la concessió de la llicència, amb caràcter excepcional i per un període de tres anys i per evitar caducitats innecessàries.

També et pot interessar

Comentaris