Bosses compostables als mercats per fomentar la recollida orgànica a Vilafranca

16/09/2009 - 17:05h

L’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat Penedès-Garraf han presentat aquesta setmana una campanya de sensibilització per a la millora de la qualitat i de la quantitat de la recollida selectiva de la fracció orgànica.En concret, a partir de dilluns i fins que s’acabin les existències (un mes i mig aproximadament), els comerços dels tres mercats municipals oferiran 130.000 bosses compostables amb nansa per tal que els clients puguin endur-se la compra a casa amb una bossa que no és de plàstic i que s’incorpora sense problemes a la fracció orgànica. L’objectiu de la bossa és que sigui utilitzada per dipositar la brossa orgànica dins el cubell marró.
Tal i com va explicar, des de la Mancomunitat, Mònica Hill, es tracta d’una bossa vegetal i compostable (feta de midó de blat de moro) que es descompon amb les restes de menjar i del jardí i contribueix a fer un compost de qualitat. Així, utilitzant les bosses compostables no caldrà posar la bossa de plàstic al cubell i es reduirà de manera directa la presència de plàstics en aquesta fracció, millorant la qualitat del compost.
Quantitat i qualitat
A més, s’instal·laran banderoles de promoció de la bossa i es faran tot un seguit d’anuncis tant televisius com a la ràdio i a la premsa escrita. L’objectiu és arribar al 100% de la població i poder estendre la cultura del reciclatge, incidint especialment en la fracció orgànica de les escombraries, tant en la millora de la seva qualitat com en la millora de la quantitat que podríem recollir i no recollim.
Altres actuacions
A més d’aquesta campanya, des del Patronat de Comerç i Turisme també s’ha explicat que es faran altres actuacions durant els propers mesos. Una d’elles és la compra de més bosses compostables per part dels paradistes dels mercats municipals i lliurament als clients; també es farà una campanya als mercats no sedentaris de Vilafranca repartint bosses compostables al mercat diari de la verdura i a les parades d’alimentació del mercat dels dissabtes (un total de 15.000 bosses) i una campanya de comunicació al mercat no sedentari per reduir l’ús de bosses de plàstic.
Val a dir que Vilafranca recupera el 21% dels residus que genera (entre totes les fraccions dels residus) però només recupera aproximadament el 14% de la fracció orgànica que generem. La resta va a parar a l’abocador.

També et pot interessar

Comentaris