El carrer Santa Clara de Vilafranca tornarà al doble sentit en pocs dies

30/07/2009 - 07:47h

En el ple de dimarts, i quan ja passaven de dos quarts de dues de la matinada, el PSC va presentar una moció d’urgència per demanar que s’aturin les obres al carrer Santa Clara i es mantingui el sentit únic fins que hi hagi un estudi de mobilitat que avali que el carrer torni a tenir doble direcció.
En la moció, els socialistes també demanaven que, si tiren endavant les obres, es garanteixi que la vorera sigui prou ampla com per garantir la normativa d’accessibilitat.
Llargues cues?
El socialista Ramon Zaballa va apuntar que “no és de rebut fer i desfer i calen uns estudis tècnics que aconsellin si el carrer ha de ser de doble sentit o de sentit únic. Amb l’informe d’uns tècnics podrem deixar ja el carrer amb el sentit definitiu perquè si no estarem malbaratant diners públics”. Per Zaballa, “la doble direcció de nou provocarà col·lapses dels vehicles que aniran des de la Rambla Nostra Senyora fins al carrer Santa Clara. Les cues poden arribar als Monjos i per això cal aturar les obres per evitar fer i desfer”.
Per part d’ICV, el seu portaveu, Bernat Villarroya, es va mostrar a favor d’aturar les obres perquè, en el seu parer, “hem d’avançar cap a una vila que doni prioritat als vianants i posant la doble direcció el que fem és un pas enrere i fer tornar cotxes cap al centre quan el que cal són aparcaments dissuassoris als afores”.
Urgència de la rotonda
El regidor d’ERC, Pep Quelart, es va mostrar en contra d’aturar les obres perquè ells sempre s’han manifestat a favor de la doble direcció al carrer. “La majoria de veïns i comerciants volen les dues direccions. Cal una valoració de les necessitats i no tenir en compte si hi ha només un veí exaltat o no. La decisió de doble direcció és encertada i ara el que cal és que el govern rectifiqui el ‘nyap’ que va fer el PSC’. Josep Ramon Sogas, del PP, també va apuntar que estava d’acord amb la doble direcció però va advertir que era necessari fer ràpidament una rotonda davant de Caixa Penedès. Per aquest motiu es va abstenir.
Per part de la CUP, el seu portaveu, Xavier Navarro, va anunciar la seva abstenció perquè “no s’ha fet cap debat seriós perquè cap dels dos grans grups ha volgut i ara ho hem de discutir gairebé a les dues de la matinada. Les obres ja han començat però cal que garantim l’accessibilitat dels vianants”.
Es compleix la normativa
El regidor d’Urbanisme, Aureli Ruiz, va explicar que el govern té un informe entregat per vàries associacions de comerciants i de veïns de la zona que avala la doble direcció i la rotonda davant de Caixa Penedès. “L’informe el tenim des del maig i fins al juliol vam estar mantenint reunions i rebent més peticions. Per molt que hi ha gent que segurament no ho vol, els que estan d’acord amb la doble direcció guanyen per golejada. No ho vam fer immediatament perquè ara a l’agost creiem que és bon moment per afectar el mínim el trànsit”.
A més a més, segons Ruiz, “el PSC genera alarma dient que l’amplada mínima no compleix la normativa, quan és mentida. La llei diu 0,90 metres i nosaltres la fem 1,30 metres. Si ens haguessin demanat el projecte els l’hauriem donat i s’haguessin estalviat les crítiques sense sentit”.
Finalment, la votació va quedar de la següent manera: 8 vots en contra de la moció (CiU i ERC), 8 vots a favor (PSC i ICV) i tres abstencions (CUP i PP). D’aquesta manera la moció va ser rebutjada pel vot de qualitat de l’alcalde i les obres han continuat aquesta setmana amb normalitat, preveient que, en pocs dies, es restablirà el doble sentit de circulació.

Per ampliar la notícia llegir l’edició impresa d’aquesta setmana

També et pot interessar

Comentaris