Ajuntament i veïns, units per solucionar els problemes de l’AVE

alt
29/07/2009 - 13:55h

 


El teatre municipal de Cal Bolet va acollir dimecres al vespre l’audiència pública informativa per explicar les gestions realitzades i les negociacions mantingudes pel govern municipal amb l’ADIF per solucionar les molèsties derivades del pas dels trens per Vilafranca.
La taula principal estava encapçalada per l’alcalde Pere Regull i el regidor d’urbanisme Aureli Ruiz, però també hi havien els portaveus dels altres grups municipals, el tècnic encarregat i els dos representants dels veïns, Jose Antonio Doblas i Josep Martínez.
L’alcalde va afirmar que l’objectiu des de bon principi és “anar tots a una” i que ara “la pilota la té ADIF i han de donar una resposta ja. Nosaltres tenim la força des que l’informe ens dóna la raó i a més també tenim la força que ells volen cobrar i nosaltres no pagarem fins que no es solucioni”.
“El soroll no s’acaba mai”
Doblas va fer una correlació de com havien anat els fets i sobretot va destacar que “si estem en aquest punt és gràcies a la col·laboració i instistència veïnal perquè primer ens volien tancar la boca, però no vam desistir”. En el cas de Martínez, aquest va insistir en que “el soroll no s’acaba mai. No podem descansar mai perquè ara treballen tota la nit. No podem aguantar més, volem un remei ja que Adif s’ha portat molt malament amb nosaltres. No podem estar sense dormir”.
Per part dels portaveus polítics, tots van manifestar el seu suport al govern “per anar tots a una”. Des d’ICV es va lamentar que “l’estudi hagi tardat tant, però ara cal tirar endavant i donem ple suport al govern per no pagar fins que no estigui solucionat”. Sogas, del PP, va demanar que “ a l’hora de signar el conveni s’ha destar segur que les mesures siguin les adequades i no torni a passar”. Pel que fa als socialistes, Francisco Romero va apuntar que calia demanar la velocititat dels trens i que quan ell estava al govern ja ho havia fet “i sé que no és fàcil, però s’ha d’insistir”.
Des d’ERC, Pep Quelart, va manifestar que “fins que no tinguem les solucions definitives no pararem” i Xavier Navarro, de la CUP, va demanar que no es polititzés la qüestió perquè “si estem en aquest punt és gràcies als veïns, no als polítics”.
Seguidament es va obrir el torn de paraula als assistents, que van anar manifestant les seves preocupacions com ara que per part d’ADIF la llista d’afectats estigui tancada o fins i tot un veí va lamentar que l’exalcalde Marcel Esteve no estigués present a l’audiència pública.

 

 

També et pot interessar

Comentaris