L’Espirall busca l’impuls comercial amb el Pla de Dinamització

14/07/2009 - 08:26h

El Patronat Municipal de Comerç i la Unió de Botiguers de l’Espirall de Vilafranca van presentar ahir dilluns les línies generals del Pla de Dinamització amb l’objectiu de donar una empenta al comerç del barri, un pla que es teixirà amb el 2011 com a horitzó i amb un pressupost de 72.000 euros, en una acció conjunta a tres bandes Ajuntament-Generalitat-comerciants. La presentació es va fer al local d’entitats del barri i va reunir un bon nombre de veïns i comerciants.

Les línies a seguir, traçades per una empresa experimentada en el sector, Angerri Consultors, s’orienten cap a una divulgació i un reforçament de l’oferta, la millora de l’accés al barri i l’aparcament i campanyes de divulgació de l’oferta comercial, una oferta que amb els anys s’ha ampliat cap al sector de la restauració, equipaments per a la llar i serveis a les persones. El pla es basa en un estudi en el que es determina l’estat de l’oferta del barri i les actuacions que cal dur a terme per millorar-la.
Un dels temes que més preocupa els veïns i comerciants del barri és l’accessibilitat i l’aparcament. En aquests sentit, el pla proposa una prova pilot de zona d’aparcament, gratuïta i limitada en el temps, anomenada zona vermella, que vindrà a ser un complement a l’aparcament públic que ja es construeix al barri. D’altra banda, la denominada zona blanca serviria per als ciutadans que, sense ser veïns de l’Espirall, hi treballen i estacionen bona part del dia el seu vehicle al barri.
Pel que fa al reforç de l’oferta, es fa una aposta per millorar la senyalització dels establiments comercials amb el nom de “Ruta l’Espirall”, l’edició d’una nova guia del barri i l’impuls de la remodelació del Mercat de la Pelegrina.
Des de l’Ajuntament també es parla d’afavorir la presència de la policia de barri, una mesura que s’aplicaria passat l’estiu.
De moment, l’acció visible més inmediata es durà a terme aprofitant la festa del barri amb l’organització de la promoció “Tapes l’Espirall”, una mostra de la restauració del barri. La mostra estarà oberta a partir de les vuit del vespre des de dijous, 23 de juliol fins al diumenge, dia 26, a tocar de la plaça del doctor Bonet.

També et pot interessar

Comentaris