El PSC de Vilafranca denuncia la paràlisi dels processos de participació ciutadana

08/07/2009 - 07:56h

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Vilafranca ha mostrat la seva preocupació davant el que considera una paràlisi dels processos de participació ciutadana que es van posar en marxa durant el seu mandat i que ara, amb CiU al poder, de moment, no veuen que tinguin continuïtat. Francisco Romero, Teresa Terrades i Ramon Zaballa han comparegut avui dimecres davant els mitjans per denunciar aquesta paràlisi, que afecta temes tan rellevants, diuen, com el Pla Local d’Habitatge i els pressupostos participatius. En el primer cas, ha dit Romero, no s’ha convocat la comissió de seguiment que s’havia creat. Pel que fa al grup de quaranta ciutadans escollits per decidir sobre una part de les inversions del pressupost d’enguany, tampoc no s’ha reunit més i el PSC mostra preocupació per “uns recursos que quedaran pendents d’aplicació”.

Pel grup socialista els processos de participació s’han aturat sense justificació i assegura que els ciutadans ja els han fet arribar la seva “decepció perquè s’havien creat unes expectatives de participació que ara no tenen continuïtat”.
Teresa Terrades va afegir que a banda d’aquests dos temes destacats cal tenir en compte també les comissions creades arrel de la Llei de Barris, a l’Espirall, i també en relació al projecte de la muntanya de Sant Pau.
D’altra banda, Ramon Zaballa va explicar que el grup socialista ha mantingut el contacte amb les entitats veïnals aquestes darreres setmanes coincidint amb les festes de barri, uns contactes que han servit per copsar la inquietud dels veïns en relació a la falta d’informació sobre la vida municipal i també sobre la retellada del pressupost de les entitats veïnals, una rebaixa que gairebé arriba al 10%, segons va concretar Francisco Romero.

També et pot interessar

Comentaris