El PSC no votarà en contra del pressupostos presentats per CiU

02/07/2009 - 14:17h

El PSC ha realitzat aquesta setmana una roda de premsa per anunciar que facilitarà l’aprovació dels pressupostos que CiU presenti “per responsabilitat amb la ciutadania”. Segons el cap del PSC local, Francisco Romero, “és urgent que es posin en marxa tots els diners que estan al calaix i per això farem que s’aprovin els pressupostos. Tenim sense utilitzar un milió d’euros disponibles per ampliar serveis i 10 milions d’euros per inversions”. Per a Romero ,“Vilafranca no es mereix la paràlisi en què l’ha posat CiU, tant abans de la moció com després”.
Situació de paràlisi
Tot i aquestes afirmacions, Romero va anunciar que el vot a favor o l’abstenció depenia “d’unes línies de treball en les quals de moment estem molt lluny d’arribar a un acord amb CiU perquè no els veiem amb massa ganes de tirar per aquí, però la gent del carrer no entén què està passant i per això intentarem al màxim facilitar les coses”.
En la roda de premsa, Romero va retreure a CiU que en el seu moment utilitzés el fet que el govern socialista no aconseguís aprovar el pressupost com un “element de desgast per justificar la moció de censura i durant mesos hagin sotmès la institució a una paràlisi que a qui perjudica és a la ciutadania”.
Els socialistes van voler deixar clar que “després de mesos negociant als despatxos, la moció de censura i de boicotejar-nos, ara serem nosaltres qui facilitarem l’aprovació. I no ho farem perquè sigui una proposta que ens agradi especialment sinó per responsabilitat, ja que la gent vol un Ajuntament que posi en marxa els recursos públics que són tan necessaris en èpoques de crisi”.
Sí, però amb condicions
Perquè el PSC votés a favor, CiU hauria d’introduir modificacions en la seva proposta de pressupost, que són les següents: ampliació de l’oferta de places en llars d’infants, ajuts escolars per a les famílies, programes per combatre l’atur, millores previstes al barri de Sant Julià en el marc del pla especial del carrer Sant Pere, suport econòmic a entitats i associacions i tirar endavant polítiques de joventut.
“No són propostes concretes, però sí línies de treball que per a nosaltres són prioritàries i que ho seguiran sent”, va afirmar Romero.

També et pot interessar

Comentaris