La policia de Vilafranca, en bicicleta

23/06/2009 - 15:11h

La Diputació de Barcelona va lliurar divendres un total de 26 bicicletes a policies locals d’11 municipis de Barcelona, entre els quals hi ha Vilafranca, per tal d’impulsar les tasques de vigilància ambiental i contribuir en la lluita contra el canvi climàtic.
Canvi climàtic
A banda de Vilafranca, van rebre bicicletes municipis com Caldes d’Estrac, El Prat de Llobregat, Cabrera de Mar, Santa Susanna, Vic, Arenys de Mar, Castelldefels, Canovelles, Òdena i Sant Adrià de Besòs.
Prèviament a l’acte de lliurament, els agents policials van fer un curset de manteniment de les bicicletes i de tot el material que les acompanya: casc, alforges, etc.
Aquesta cessió de bicicletes forma part d’un programa pilot de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, iniciat l’any passat, amb l’objectiu d’impulsar la creació i potenciar les unitats ciclistes existents per contribuir en la lluita del canvi climàtic, tant per la seva efectivitat com per l’exemple que es dóna des de les administracions locals.
Discret i econòmic
Com que l’acceptació per part dels municipis ha estat important, enguany la Diputació ha previst un altre lliurament de bicicletes a la tardor.
Pel que fa a Vilafranca, la utilització de la bicicleta, dins el servei de Policia Comunitària, es pot fer extensius a tots els barris i especialment a la zona de vianants del centre, així com en les zones no urbanitzades que són adequades a aquest vehicle. La bicicleta esdevé un mitjà de transport proper i accessible, ecològic i alhora discret i econòmic.

També et pot interessar

Comentaris