Comencen les reurbanitzacions de diferents carrers de Vilafranca

Avatar
16/06/2009 - 14:22h

Dijous vinent, dia 25 de juny, s’iniciaran les obres d’urbanització del carrer del Cid en el tram comprès entre el carrer Pere Alagret i el carrer Igualada. Aquesta obra és una fase més del projecte que ha de transformar l’eix dels carrers del Cid i Pines en un nou recorregut més confortable per als vianants. Aquest projecte està finançat pel Fons Estatal d’Inversió Local a Vilafranca.
Tot i les obres en aquest tram del carrer del Cid, la cruïlla amb el carrer Pere Alagret no quedarà afectada per les obres, de manera que els vehicles que circulin pel carrer del Cid podran continuar pel carrer Pere Alagret.
Per tal de facilitar la incorporació al carrer Igualada, es modificaran les direccions del tram del carrer General Zurbano, de manera que entre el carrer Pere Alagret i el carrer Igualada, passarà a ser de doble sentit de circulació.
Dos mesos de treballs
Es preveu que les obres en aquest tram del carrer del Cid tinguin una durada aproximada de 2 mesos. Posteriorment seguiran els treballs a la resta del carrer fins a la cruïlla amb l’avinguda de Barcelona.
Actualment ja s’està treballant en les obres de reurbanització del carrer de Pines. L’actuació que s’està executant a l’eix Cid-Pines consisteix en l’ampliació de voreres, millores en el paviment, la senyalització, la col•locació d’arbrat i de mobiliari urbà.
En total s’actuarà en una superfície de 2.395 m2 amb un pressupost de 670.000 euros.
Obres al carrer Sant Pere
Per altra banda dilluns s’iniciaran els treballs de remodelació del carrer de Sant Pere, en el tram comprès entre la rambla de Sant Francesc/carrer General Prim i els carrers Vidal/Sant Antoni.
Per aquest motiu, pel carrer Hermenegild Clascar en sentit ascendent només podran accedir-hi els vehicles que tinguin destinació als carrers Hermenegild Clascar i General Prim o vulguin accedir a l’illa de vianants del centre.
La resta del trànsit s’haurà de desviar pel carrer Eugeni d’Ors i des d’allà accedir al carrer Sant Pere o a l’avinguda de Tarragona pels carrers Joan XXIII, Oviedo i Paloma o pels carrers Pere el Gran i Noi Moliner.
El tall de circulació d’aquest tram del carrer Sant Pere no afectarà a la cruïlla amb els carrers Vidal i Sant Antoni, que restarà en tot moment oberta a la circulació.
Més ample i amb més llum
Es preveu que les obres tinguin una durada aproximada de 3 mesos.
El projecte de nova urbanització del primer tram del carrer de Sant Pere, que inclou la rehabilitació de les façanes històriques de l’antic hospital i de l’església de Sant Francesc que ja es va iniciar fa algunes setmanes, està subvencionat pel govern de l’Estat amb càrrec als Fons Estatal d’Inversió Local.
El projecte consisteix en la modificació de la secció del carrer on s’ampliaran les voreres, que incorporaran nous elements d’il•luminació i vegetació, i s’eliminarà la franja d’estacionament de vehicles.
L’obra té un pressupost de gairebé 400.000 euros.

També et pot interessar

Comentaris