Més presencia policial preventiva contra els robatoris a Vilafranca

28/05/2009 - 09:41h

Després de l’onada de robatoris que els comerços de Vilafranca han patit durant les últimes setmanes, tant Policia Local com Mossos d’Esquadra com comerciants i Ajuntament es van reunir dijous passat al vespre per tal de buscar solucions conjuntes .
La regidora de Seguretat Ciutadana, Maria Josep Tuyà, afirma que hi ha molts aspectes que no es poden explicar perquè són merament policials i cal discreció però sí apunta que tots han decidit posar més de la seva part, tant policia com comerciants.

Per la banda policial, afirmen que tant Mossos com Policia Local van explicar que hi hauria més presència preventiva i que tornarien a distribuir entre els comerciants un catàleg “de bones maneres” per tal que aquests evitin el més possible que els entrin.
Per la banda comercial, els propietaris van comprometre’s a analitzar quins punts febles tenia cada comerç i prendre més mesures. Tuyà va afegir a més que “tots els comerciants es van queixar que el jutge no pogués fer res contra els detinguts si el robatori no ha estat amb violència i intimidació”.
En la reunió es va parlar de la possibilitat d’instal·lar càmeres de seguretat per vigilar els carrers comercials, però es va explicar les dificultats legals de la mesura ja que no es considera proporcionat el mitjà i la seva instal·lació està sotmesa a l’autorització per part de la Generalitat. En la majoria de casos aquestes càmeres s’han instal·lat per altres motius i s’assegura que és molt probable que la petició de Vilafranca no fos admesa.
A més Tuyà va apuntar que estaven treballant ja en la possibilitat de modificar l’ordenança de convivència en temes com ara els grafits, beure alcohol al carrer, etc.

També et pot interessar

Comentaris