Qui va donar suport a la moció de censura hauria d’aprovar el pressupost

Set dels vuit regidors que té el grup socialista al consistori vilafranquí
Set dels vuit regidors que té el grup socialista al consistori vilafranquí
14/05/2009 - 10:26h

El grup municipal socialista ha anunciat que recolzarà un pressupost que contempli com a prioritats les polítiques socials i l’ampliació de la inversió pública.
Així ho va anunciar el portaveu del grup municipal socialista i primer secretari del PSC, Francisco Romero, que va demanar a l’actual equip de govern de Convergència que expliqui amb “total transparència” als ciutadans les propostes de pressupost pactades amb motiu de la moció de censura i va insistir en què el més lògic seria que els grups que van donar suport a la moció de censura, ara, tiressin endavant els pressupostos d’aquest any que hores d’ara encara no s’han aprovat. El grup municipal socialista ha anunciat que recolzarà un pressupost que contempli com a prioritats les polítiques socials i l’ampliació de la inversió pública.
Així ho va anunciar el portaveu del grup municipal socialista i primer secretari del PSC, Francisco Romero, que va demanar a l’actual equip de govern de Convergència que expliqui amb “total transparència” als ciutadans les propostes de pressupost pactades amb motiu de la moció de censura i va insistir en què el més lògic seria que els grups que van donar suport a la moció de censura, ara, tiressin endavant els pressupostos d’aquest any que hores d’ara encara no s’han aprovat.
No obstant, Romero, que va explicar que des fa tres dies tenien a les seves mans la proposta de l’equip de govern, va obrir una porta a donar suport, si, és clar, s’hi inclouen les prioritats del seu grup, que passen per apostar per la rehabilitació d’habitatges i per posar en marxa més programes per al foment de l’ocupació, per la creació de cooperatives en diferents serveis i per crear ocupació dins l’àmbit del medi ambient, per l’ampliació de recursos destinats a serveis socials i molt especialment pel suport a les famílies, una de les prioritats per als socialistes. Per a Romero, és de vital importància aquest suport, ara que hi ha una situació de risc d’exclusió social com també la cohesió social a les escoles, mitjançant els ajuts a l’escolaritat a través de beques, menjadors o llibres de text, etc…
Pel que fa a l’espai públic, els socialistes proposen posar en marxa noves inversions que ampliïn les que ja s’estan fent per ajudar les empreses locals i així crear ocupació, amb la nova urbanització dels laterals de la rambla de Sant Francesc, ampliant l’aparcament lateral fins arribar a la Font dels Alls, una nova urbanització del carrer Amàlia Soler com a continuació del projecte que ara s’està fent del carrer General Cortijo i posar en marxa l’ampliació de voreres als carrers Pere el Gran i Abat Copons. També s’hauria d’ampliar la urbanització de la plaça Pau Casals incloent la plaça Doctor Bonet com a nova inversió inclosa en el programa de Llei de Barris. A nivell d’educació i nous equipaments, proposen la construcció d’una nova llar d’infants a les Clotes i la nova escola oficial d’idiomes. El regidor Ramon Zaballa va afegir finalment que “nosaltres sí que fem propostes i també ens reunirem amb qui ara està governant cosa que ells -CiU- no van fer”.

També et pot interessar

Comentaris