El celler Cisteller de Subirats s’incorpora a la marca col.lectiva Corpinnat

27/11/2024 - 13:22h

Els membres de la marca ja arriben als 13

Cisteller és des d’aquesta setmana nou membre de la marca col·lectiva Corpinnat  després d’haver superat totes les auditories obligatòries. Ja són tretze els cellers del territori penedesenc que aplega el col·lectiu i que elaboren uns vins escumosos excepcionals seguint un dels reglaments més exigents del món en rigor i qualitat (100% de raïm ecològic, veremes manuals, vinificació íntegra a la propietat, llargues criances, entre d’altres). 

Des del seu naixement, el 10 d’abril del 2018 fins l’actualitat, Corpinnat ha anat integrant els següents cellers: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut, Pardas, Bufadors i, des d’ara, Cisteller.

Joves i dinàmics
Cisteller és un celler nascut el 2022 que reuneix la parella d’enòlegs Jessica Madigan i Sergi Canals, qui després de treballar durant anys en algunes de les grans regions vitivinícoles del món, s’estableixen a la finca familiar d’El Sot a les Muntanyes d’Ordal (Subirats).

Des de la base de les experiències i inquietuds compartides, formen un equip jove i dinàmic que treballa braç a braç en cadascuna de les vessants del projecte, des de la viticultura fins a l’elaboració de tots els seus vins. El seu enfocament quant a l’elaboració és de respecte absolut al terrer cercant enaltir la puresa i el caràcter dels sòls marins calcaris tot minimitzant les pràctiques que puguin interferir en la textura dels vins que se’n deriven. Posant l’autenticitat i l’emoció al centre, els vins de Cisteller busquen l’equilibri entre els aspectes intel·lectual i hedònic.

Des del moment de la seva creació, Cisteller inicia el procés d’adhesió a la marca col·lectiva Corpinnat. Essent el vi escumós i el mètode tradicional dues de les pedres angulars del celler, s’uneix al projecte compartit de Corpinnat  en el desig de redefinir la identitat dels vins escumosos del Penedès. 

Cisteller emprèn el camí dins Corpinnat amb el llançament simultani dels seus dos primers escumosos: Lucidity, elaborat amb Xarel·lo i Macabeu i Courtship, un blanc de negres de Garnatxa negra, als quals seguiran dos escumosos més que veuran la llum en els propers mesos.

També et pot interessar

Comentaris

1336