Vilafranca En Comú reivindica la necessitat de potenciar els barris i les seves entitats

13/04/2023 - 09:24h

Proposen la millora de l’espai públic, la creació d’eixos cívics, descentralització de l’OAC als barris i el desplegament d’agents cívics

Vilafranca En Comú ha reivindicat la necessitat de dignificar els barris de la vila com un dels elements fonamentals de la seva proposta i ha presentat una bateria de propostes per avançar cap a uns barris que “cuidin a la seva gent”. A diferència del que han exposat altres grups, opinen que l’Ajuntament ha de ser present als barris i els barris han de ser presents a l’Ajuntament i que això significa que “no es tracta de crear-ne una regidoria especifica, sinó que els barris i les seves entitats tinguin veu i vot en les decisions que els afecten.”

Dignificar els barris

Plantegen una important millora del paisatge urbà i el manteniment de l’espai públic, així com la protecció de “la identitat de cada barri” i garantir-ne l’accés amb la construcció d’habitatge de lloguer assequible. Defensen desenvolupar eixos cívics potenciant el comerç local i connectant els barris entre ells, amb el centre i amb els equipaments públics. També la instal·lació de punts de wifi gratuïts a les places i als equipaments municipals, a més de transport públic regular i de proximitat.

Barris que cuidin i amb participació veïnal

El model de vila cuidadora de Vilafranca En Comú passa per impulsar l’activitat associativa entre la gent gran, fent xarxa comunitària per lluitar contra la solitud no volguda, amb espais intergeneracionals; I generant espais d’oci alternatius pel joves. Un projecte de municipi on es potenciarà el paper de les escoles públiques com espais d’oportunitats culturals i motors socials del barri, amb els patis oberts al barri impulsant grups de criança i agents cívics garantint la convivència i civisme als barris. . Aquest model associatiu passa també per la constitució de comunitats energètiques als barris, amb l’aportació de les cobertes dels edificis municipals (també espais lliures i àrees d’aparcament així com els espais aportats per empreses i particulars) per obtenir i distribuir una energia més econòmica, eficient i democràtica. 

És per aquest motiu que proposen també la descentralització de l’OAC als barris habilitant uns dies a la setmana els espais de les AAVV en Centres Cívics tant per ajudar a fer tràmits com per a informar.

També et pot interessar

Comentaris