La CUP Sant Sadurní celebra un cicle de xerrades per defensar el seu model de poble

Façana de l’Ajuntament de Sant Sadurní. FOTO: Ajuntament
17/01/2023 - 20:00h

La primera trobada que s’ha organitzat tindrà lloc aquest dissabte al matí per parlar sobre sobirania energètica

De gener fins a l’abril, la CUP Sant Sadurní ha preparat set xerrades per parlar sobre temes que defineixen el model de poble que els cupaires volen desenvolupar. Durant les trobades es tractaran aspectes com la sobirania energètica, la seguretat ciutadana, la gestió de residus, la municipalització de serveis, la indústria dels escumosos, l’urbanisme  a la vila i la cultura com a eina de transformació social.

L’objectiu és donar les eines per a desenvolupar a Sant Sadurní projectes que actualment ja són una realitat en altres punts del territori. Les xerrades estan obertes a tothom. 

Un calendari de trobades fins l’abril

El cicle començarà aquest dissabte 21 de gener a les 11.30h a la Bibiloteca Ramon Bosch de Noya amb la xerrada “Sobirania energètica: municipis autosuficients contra les grans elèctriques”. La regidora de Medi Ambient i Energia de Mediona, Mireia Bosch, i el geògraf i professor de la Universitat Rovira i Virgili, Sergi Saladié, seran els encarregats de donar les pautes per a implantar iniciatives que permeten als municipis desenvolupar alternatives energètiques per deslliurar-se dels preus abusius de les grans companyies elèctriques. 

Les properes xerrades seran “Seguretat, comunitat i convivència” el 3 de febrer a les 19h a la Biblioteca Ramon Bosch de Noya, amb el jurista d’Alerta Solidària i diputat de la CUP, Xavier Pellicer, i la investigadora en polítiques de seguretat urbana i prevenció, Cristina Sobrino.

La seguiran les xerrades “Més enllà dels cubells de colors: el porta a porta i la gestió de residus” el 25 de febrer a les 11.30h al local de la CUP Sant Sadurní, “Municipalitzar serveis, recuperar sobiranies” el 4 de març a les 19h al Casal Popular El Carràs, “La indústria dels escumosos a Sant Sadurní: límits i horitzons” el 10 de març a la Biblioteca Ramón Bosch de Noya, “Urbanisme, creixement i comunitat” el 25 de març a les 11.30h al Pati de Can Guineu i “Cultura i transformació social” l’1 d’abril a les 11.30h al Pati de Can Guineu.

També et pot interessar

Comentaris