Foc, música i espectacle a la festa major de Sant Sadurní

Els versots dels Diables se m’n Refum tindràn enguany un tarannà inclusiu. (FOTO: DIABLES)
24/11/2022 - 19:00h

El municipi enceta aquest divendres la celebració, que comptarà amb un grapat de propostes amb el talent local com a protagonista

Dos mesos i mig després de celebrar les Fires i Festes, Sant Sadurní es torna a vestir aqust divendres de celebració per acollir la seva festa major. Dedicada al sant que dona nom al poble –Sant Sadurní se celebra el 29 de novembre–, la festa major començarà divendres i s’allargarà fins al dimecres que ve. Inclourà música, foc i espectacle, i prioritzarà el talent local en el cartell.

El tret de sortida a la celebració el farà aquest divendres el concert d’Anna Roig, que portarà al pavelló de l’Ateneu –a les 10 de la nit– el seu espectacle ‘La Tendresse’, en què la cantautora sadurninenca interpreta les cançons franceses que més li agraden. Ho fa acompanyada de l’Àlex Cassanyes Big Band Project.

Demà dissabte, el gran protagonista serà l’actor i director sadurninenc Francesc Cuéllar, que projectarà al celler de la Fassina de Can Guineu la seva pel·lícula Jusqu’ici, tout va a partir de les 6 de la tarda. L’entrada és gratuïta amb aforament limitat, i després de la projecció hi haurà un col·loqui amb la participació de Cuéllar.

Diumenge, el talent local s’expressarà en el seu vessant més solidari, amb el concert que han organitzat els professors i professores de l’Escola de Música a benefici de Càritas. Serà a dos quarts d’1 a la mateixa escola, ubicada a La Llar. L’entrada tindrà un cost de 5 euros.

Representació folklòrica

Dilluns, el dia abans de la festa local, els grups de folklore locals, juntament amb la colla de Diables Se m’n Refum i els gegants del municipi, prendran els carrers de la vila en la cercavila de vigília, que començarà a dos quarts de 8 al carrer Jacint Verdaguer. El recorregut acabarà a la plaça de l’Ajuntament amb un ball de lluïment. Després de la mostra de folklore, un altre dels caps de cartell de la festa major, l’ebrenc Joan Rovira, oferirà un concert al celler de la Fassina de Can Guineu, a partir de dos quarts de 10 de la nit.

Versots inclusius

El dimarts, la tradició festiva sadurninenca tornarà a sortir al carrer en la cercavila de festa major. Començarà després de la tronada al capdamunt del carrer Raval. A la tarda, la vila es vestirà de vermell per acollir els correfocs dels diables, tant de la colla infantil com de la dels adults, i la tradicional lectura dels versots.

La novetat d’enguany és que els diables, amb la col·laboració de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) i l’Ajuntament, oferiran servei d’interpretació en llengua de signes per tal d’acostar l’acte al col·lectiu de persones sordes i fer-lo més inclusiu.

El programa complet dels actes es pot consultar al web de l’Ajuntament.

Comentaris