Residus i contenidors cremats quan es compleix un mes de la vaga del PAP

(FOTO: AJUNTAMENT DE SANT SADURNÍ)
07/11/2022 - 18:00h

Sant Sadurní i Torrelavit han estat objecte d’actes vandàlics en els punts de recollida d’escombraries els darrers dies

Aquest dilluns es compleix un mes de l’inici de la vaga dels treballadors del Porta a Porta a l’Alt Penedès. L’aturada parcial en el servei -el Departament de Treball va fixar uns serveis mínims del 50%- ha deixat imatges insòlites als carrers dels cinc municipis afectats (Sant Sadurní, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Olèrdola i Torrelavit) amb muntanyes de deixalles acumulades en diversos punts.

Sant Sadurní d’Anoia és un dels nuclis on més s’ha notat l’aturada. Els vaguistes van ubicar en un aparcament al costat del cementiri un improvisat campament on s’han estat fins aquest dilluns, i els darrers dies, el municipi també ha estat objecte d’actes vandàlics en diversos punts de recollida de residus.

A finals de la setmana passada es van declarar incendis en el punt de recollida situat entre el carrer Barcelona, i el carrer Alacant, i també es van cremar dos contenidors de vidre ubicats a la plaça Anselm Clavé. A més, també es va calar foc a una pila de residus que hi havia dipositats a la plaça de la sardana.

Aquesta matinada, Torrelavit ha estat l’objectiu d’un succés semblant. Uns desconeguts han buidat les deixalles que hi havia en el contenidor de recollida que hi ha instal·lat a la carretera d’entrada al municipi, i els hi han calat foc. Una dotació dels Bombers ha sufocat les flames.

Sant Pere Molanta i Sant Miquel d’Olèrdola ja havien patit dies enrere atacs similars.

Mentrestant, les negociacions entre l’empresa concessionària del servei de recollida Porta a Porta i els treballadors -que reclamen millores salarials i que s’equipari el seu conveni al d’altres treballadors del sector- continuen sense obtenir fruits. El divendres 28 d’octubre es va fer la darrera reunió entre les parts que va acabar sense acord. S’espera que aquesta setmana se’n convoqui una de nova amb el Departament de Treball com a mediador.

També et pot interessar

Comentaris