Dues ciclistes del Baix Penedès, atropellades per un conductor drogat

Un ciclista contempla el vehicle infractor en el moment de superar el grup de ciclistes que anava més endavant respecte de les víctimes.
24/10/2022 - 17:21h

L’incident es va produir dissabte a la carretera TV-2041 al seu pas pel municipi de Montferri (Alt Camp) i l’infractor va ser detingut al seu domicili de Bonastre

Els Mossos d’Esquadra van detenir dissabte un veí de Bonastre de 26 anys com a suposat autor de tres delictes i que inclouen el fet d’haver atropellat dues ciclistes del Club Triatló Calafell a la carretera TV-2041 al seu pas pel municipi de Montferri (Alt Camp), les quals van haver de ser ateses de ferides lleus, per bé que una d’elles va haver de ser trasllada en ambulància a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

L’home va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat en el trànsit, un altre per omissió del deure de socórrer les víctimes i un tercer per conduir sota els efectes de les drogues, atès que quan va ser detingut al cap d’un parell d’hores al seu domicili de Bonastre va donar positiu en una prova de cocaïna i haixix.

Segons han explicat al 3d8 fonts de l’esmentat club esportiu calafellenc, dissabte van sortir un grup de 16 persones del Vendrell i sobretot Calafell en bicicleta de carretera en direcció a Roda de Berà, Bonastre i cap a Montferri, municipi on es va produir l’accident al voltant de les 10.30h.

Les persones integrants del Club Triatló Calafell pedalaven en diversos grups per un tram de pujada, segons les aptituds físiques de cadascú, quan un vehicle de color blanc va avançar un primer grup de ciclistes i en arribar a l’alçada de dues ciclistes que anaven juntes les van començar a increpar dient-los que es posessin més al mig de la carretera, ja prou estreta de pas.

Aleshores i suposadament amb el copilot dels ocupants del vehicle gravant l’escena amb un telèfon mòbil, van superar a les dues ciclistes i tot seguit el conductor va fer una frenada brusca. Aquesta operació va fer que una de les víctimes s’estabellés contra el cotxe i l’altra noia l’esquivés tot desviant-se cap a un camp del costat per evitar ser atropellada pel cotxe que havia reprès la marxa.

Segons les mateixes fonts, un altre grup de companys ciclistes que anava darrera va arribar al lloc dels fets, va trobar-se un vehicle socorrent les víctimes i va avisar un grup capdavanter que anava amb força avantatge perquè estiguessin alerta i, a més, mirar d’apuntar la matrícula del vehicle infractor.

Aquest avís va ser clau perquè els ciclistes, dos dels quals van intentar sense èxit aturar el vehicle, van poder fotografiar el cotxe i els mossos d’esquadra van poder acabar localitzant i detenint el xofer al seu domicili; com apuntàvem, unes dues hores més tard de l’accident.

El cotxe conduit pel xofer finalment detingut va esquivar el grup davanter de ciclistes tot avançant un altre vehicle de color gris i que, “malauradament”, apunten els testimonis consultats pel 3d8, “va acabar girant cap al costat contrari en una bifurcació i el seu conductor no podrà aportar un testimoni imparcial dels fets”.

Finalment, les dues ciclistes van ser ateses pels serveis sanitaris i també s’hi van acostar unitats dels mossos d’esquadra gràcies a la presència d’un vehicle de bombers que era a la zona dels fets i va poder activar tot l’operatiu.

També et pot interessar

Comentaris