Sant Sadurní decreta l’emergència sanitària per l’acumulació de brossa al carrer

19/10/2022 - 15:52h

Aquest dimecres s’estan retirant les piles de bosses d’escombraries que hi ha acumulades als carrers i s’estan netejant i desinfectant les voreres

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha decretat aquest dimecres a la matinada l’estat d’emergència sanitària perquè considera que, com a conseqüència de la vaga de la recollida d’escombraries, s’ha produit un probrema “greu d’insalubritat” que genera un “potencial risc molt elevat per a la salut pública de la població”.

Després de deu dies de vaga dels treballadors de la recollida Porta a Porta -que gestiona la Mancomunitat Penedès-Garraf-, els carrers de Sant Sadurní s’han convertit en veritables abocadors. En diversos punts del municipi, la brossa s’ha anat acumulant els darrers dies, tot i que s’han instal·lat contenidors que fan la funció d’àrea d’emergència amb l’objectiu que els veïns hi dipositin les bosses de brossa.

Al llarg d’aquest matí, i després de decretar l’emergència sanitària, s’han retirat les piles d’escombraries que hi havia acumulades en diversos carrers, i també s’han desinfectat les voreres on s’havien dipositat. Aquesta tarda estava previst que es reprenguessin les feines de neteja, però al final s’ha descartat per la presió dels piquets.

Aquest vespre, a les 8, està prevista una reunió per avançar en les negociacions amb els treballadors en vaga.

Mentre es feia la neteja al matí hi ha hagut enfrontaments entre els piquets dels vaguistes i els treballadors municipals que retiraven les escombraries. La policia municipal i els Mossos d’Esquadra han hagut d’intervenir en la picabaralla. Després d’una reunió amb els treballadors del Porta a Porta s’ha pogut seguir amb la tasca de desinfecció dels carrers.

Torrelavit, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles i Olèrdola també estan afectats per la vaga del Porta a Porta, però de moment, en aquests municipis, no s’ha decretat l’emergència sanitària.

També et pot interessar

Comentaris