El dissabte 22 d’octubre torna el Festival del dibuix i la il·lustració a Vilafranca

07/10/2022 - 11:00h

El Big Draw arriba a la setena edició amb set tallers amb tècniques diverses i per a totes les edats

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca organitza, amb la participació i complicitat de diferents col·lectius i entitats de la vila que tenen com a eina de treball i d’expressió artística el dibuix i la il·lustració, la participació un any més al Festival de Dibuix The Big Draw, una celebració especial d’homenatge al benestar i gaudi que comporta la pràctica artística del dibuix i la il·lustració.

Aquesta setmana, amb la presència del regidor de Cultura, Ricard Rafecas, de la tècnica de Cultura, Sílvia Amigó, i de representants dels diferents col·lectius, es va presentar l’esdeveniment que, en la seva setena edició consecutiva, aterrarà a Vilafranca el dissabte 22 d’octubre amb un seguit de tallers de dibuix en diferents ubicacions del centre de la Vila.

Fundada l’any 2000 a la ciutat de Londres, The Big Draw Festival és una organització d’educació artística que promou el llenguatge visual i el llenguatge del dibuix com a eina per a l’aprenentatge, l’expressió i creativitat.
El lema del Big Draw d’aquest 2022 és ‘Come back to colour’ (Torna el color) i tots els tallers, tal com explicava Ricard Rafecas, tenen l’objectiu de “redescobrir la vitalitat i la salut, tornar a trobar-se en espais plens de color i alegria, aprendre a observar els colors de la natura a través de les estacions i capturar, celebrar i trobar l’alegria en totes les coses belles i meravelloses que el món conté”.

Els tallers es faran en horari de 2/4 de 6 de la tarda a 8 del vespre i la participació és oberta a tothom, sense límits d’edat. No s’hi requereix inscripció prèvia.

Així, el Col·lectiu Gargot farà una activitat anomenada ‘Compartint color amb el cos’, a càrrec de Mariona Ríos i Joan Ramon Buisan, al pati de l’Escorxador. Zig-Zag Centre d’expressió plàstica farà l’activitat ‘Papallones de colors’ a la plaça del Carme. El Petit Taller d’Art portarà davant del Palau Baltà l’activitat ‘Tornen els colors de l’arc de Sant Martí’. El Col·lectiu Gargot, a càrrec de Muntsa González, farà l’activitat ‘A tot color’ a la plaça del Campanar. L’IES Milà i Fontanals farà una activitat amb teixits de colors amb el nom de ‘Teixint la vila’, a la plaça Jaume I. L’Escola Municipal d’Art Arsenal portarà al claustre dels Trinitaris el taller ‘Col(umna)or’. I finalment, Gemma Guasch, també del Col·lectiu Gargot, conduirà l’activitat ‘Miralls’, al pati de l’Escorxador.

Sílvia Amigó comentava que el Big Draw és una oportunitat “per gaudir del dibuix i la il·lustració en l’espai públic, i per als tallers i les escoles que hi participen, una ocasió per mostrar el seu treball”, i feia una crida a la participació, perquè “en les 2 hores i mitja que dura l’activitat es pot fer un recorregut per tots els tallers”.

També et pot interessar

Comentaris