El francès Maxime Decomble guanya una Volta al Penedès amb només 30 ciclistes i sense els equips catalans

05/10/2022 - 11:12h

La segona edició de la prova va quedar deslluida per diversos problemes organitzatius

El francès de l’equip Pom Academy U19, Maxime Decomble, va guanyar la segona edició de la Volta al Penedès de categoria júnior. Decomble va superar en 3’39” el segon classificat, el rus Ilya Savekin i el també francès Gregoire Mahieu en 3’50” que va acabar ocupant la tercera plaça.

La prova va estar marcada pel fet que només 30 ciclistes de cinc equips van participar-hi, molt lluny dels 112 de la primera edició. Els equips catalans van renunciar a prendre la sortida per discrepàncies amb l’organització, a causa de la presència de ciclistes russos a la competició. L’entitat organitzadora, el Club Ciclista Catalunya-Barcelona, té nombrosos ciclistes d’aquesta nacionalitat a la plantilla i, de fet, dos d’ells (Ilya Savekin i Vladimir Goncharov) van ser de la partida. La falta de corredors també va obligar a canviar la contrarrellotge per equips de la segona etapa a Sant Sadurní d’Anoia, per una d’individual.

A més d’aquest fet, la primera etapa (Moja-Moja) es va haver de suspendre a 23km de l’arribada per falta de llum natural. Els ciclistes van sortir del passeig de la Plana de Moja a les 5 de la tarda per cobrir els 116 km de l’etapa, però la caiguda de la tarda en aquesta època de l’any, va enganxar els corredors lluny de la meta.

Més enllà de totes aquestes circumstàncies, el francès Decomble va demostrar el ser millor de la prova. A més de la general, també va guanyar dues etapes (Moja-Moja i la CRI de Sant Sadurní d’Anoia). Les altres dues etapes les van guanyar Ilya Savekin (Sant Sadurní d’Anoia-L’Arboç) i l’espanyol Nicolás García (Sant Martí de Tous-La Múnia). Cinc dels sis primers classificats de la general van ser francesos.