40+1 tenyint els carrers de groc

(FOTO: FESTA DE LA FIL·LOXERA)
07/09/2022 - 12:00h

La Festa de la Fil·loxera inclourà enguany una sorpresa per als assistents durant la representació del 8 de setembre a la nit

Aquest any, sí. Després de dues edicions marcades per les restriccions de la pandèmia, la Festa de la Fil·loxera es podrà tornar a celebrar amb normalitat. De fet, normal no ho serà del tot, perquè l’entitat que organitza la representació reprendrà enguany la celebració del 40 aniversari, que el 2021 va quedar estroncada per la crisi sanitària.

Malgrat que l’any passat es va sol·licitar a la Generalitat poder celebrar la festa tal com és habitual -es va demanar fer una prova pilot-, la negativa del govern va obligar a reformular la festa, que es va dur a terme en diferents espais amb un gran èxit de participació. Enguany ja no s’haurà de posar la imaginació a treballar per tornar a vèncer la fil·loxera, sinó que s’haurà de tornar a confiar en la participació dels sadurninencs per assolir el triomf final.

Tal com ha explicat Pitu Rojano, president de l’Associació de la Festa de la Fil·loxera, la celebració del 40+1 es materialitzarà demà dijous al vespre en una sorpresa per als que assisteixin a la Festa. L’entitat no ha donat pistes sobre què s’ha preparat.

L’altra novetat que presenta la festa d’enguany s’emmarca en l’escampada de fil·loxeretes, que tindrà lloc aquest vespre a partir de les 9 del vespre, en què es plantaran els elements al carrer Castelló. El desplegament de la plaga pels carrers del poble comptarà per primera vegada amb la participació dels ceps, que petaran a la plaça de l’Era d’en Guineu juntament amb les fil·loxeretes i la fil·loxera gran.

El tret de sortida al recorregut es donarà després del castell de foc.

Èxit de participació

Les ganes de fil·loxera s’han fet paleses aquest any amb la gran participació que ha registrat l’associació. Des de l’entitat han assegurat que s’ha batut un rècord -entre la dels adults i la infantil hi participaran unes 500 persones-, unes xifres més altes que mai que també s’han assolit amb el pressupost.

(FOTO: FESTA DE LA FIL·LOXERA)

Tal com va reconèixer, enguany l’Associació de la Festa de la Fil·loxera comptarà amb una dotació pressupostària de 100.000 euros, “la més alta de la història”, va dir Rojano. Bona part d’aquesta partida -que s’ha incrementat gràcies a la major aportacions dels patrocinadors- es farà servir per finançar els més de 600 quilos de pólvora que encendran els elements de la festa. “Volem ser una festa de referència, i millorar en matèria de foc”, va assegurar el president de l’entitat.

Com a novetat d’enguany, i gràcies a un conveni que s’ha signat amb la Xarxa, els que no tinguin l’oportunitat d’assistir presencialment a la festa del 8 de setembre, la podran seguir per diferents televisions locals. Per aquest motiu, l’inici de la cercavila previ a la representació s’ha avançat a tres quarts de 10 de la nit. Els elements sortiran del carrer Raval, on estaran plantats des de dos quarts de 7 de la tarda.

És la primera vegada a la història que la festa es retransmet en directe. Que Catalunya s’impregni de groc.

També et pot interessar

Comentaris