Els Pets, La Casa Azul i el Mag Lari, plats forts de les Fires i Festes 2022

21/07/2022 - 20:00h

Tres dels espectacles programats tornen a ser de pagament, un model que es va implantar durant la pandèmia

Sant Sadurní ja ha posat cares i noms a les Fires i Festes 2022. L’Ajuntament ha presentat aquest dimecres el programa d’una celebració que enguany estarà clarament marcada per l’avançament de l’inici del curs escolar. Oficialment, les Fires i Festes se celebren del 6 al 9 de setembre, i els alumnes tornaran a les aules entre el 5 i el 7 de setembre. Aquest canvi ha obligat la regidoria de Cultura a repensar el calendari de la celebració, traslladant les activitats infantils a l’horari de tarda i programant els concerts més destacats els dies previs a les jornades festives (8 de setembre) i al cap de setmana.

“És evident que el canvi en el calendari escolar afectarà les Fires d’enguany”, ha reconegut la regidora de Cultura, Marta Castellví, que ha destacat que aquestes seran les primeres Fires i Festes que se celebraran “amb normalitat” després de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19 el 2020.

Aquesta normalitat passarà enguany per recuperar bona part de les activitats tradicionals de la celebració, però també per adaptar alguns dels canvis que es van aplicar durant la crisi sanitària, i que des de la regidoria es considera que han funcionat bé. El més destacat és que es mantenen alguns espectacles de pagament.

Enguany s’haurà de comprar entrades pels concerts de La Casa Azul (7 de setembre), Els Pets i La Principal de la Bisbal (9 de setembre). Els tiquets costaran entre 5 i 15 euros depenent de l’espectacle i es posaran a la venda el 23 d’agost a través del web de l’Ajuntament. “Hem tornat a apostar pels grups i els espectacles de renom, perquè arriben a un públic diferent i ens han funcionat molt bé”, ha apuntat Marta Castellví.

L’escenari de l’aparcament del costat del CAP tornarà a ser un dels epicentres de la festa d’enguany, però també se n’instal·larà un al parc Lluís Companys. Aquest darrer acollirà grups locals i grups de versions, una de les grans apostes de la regidoria de Festes per les Fires d’aquest any. “Han estat dels conjunts més perjudicats per la pandèmia”, ha assegurat la regidora, que també ha destacat la importància dels grups locals en la celebració.

Per a tota la família, la regidoria de Festes ha programat espectacles i tallers cada tarda des del dimecres 7 de setembre fins al 9 de setembre. El dia 10 es farà la cercavila de balls populars, una de les activitats que sí que ha hagut de modificar la data de celebració al dissabte, per l’avançament del curs escolar. Un dels plats forts de la programació serà l’actuació del Mag Lari el 10 de setembre.

Com és habitual, el programa també inclou diverses exposicions de Fires i Festes, i la Festa del Mestissatge, amb Las Karamba com a cap de cartell.

Aniversaris grocs

Pel que fa a les activitats de la Festa de la Fil·loxera, que des de fa dècades s’ha convertit en el principal esquer de les Fires i festes, enguany destaca la celebració del 30 aniversari de la Fil·loxera infantil (les activitats s’han programat pel 3 de setembre), i també la del 40 aniversari de la Festa de la Fil·loxera, que l’any passat es va haver de posposar per les restriccions imposades per la crisi sanitària.

Per celebrar aquestes efemèrides l’associació ha presentat un complet programa d’activitats que inclou novetats, com la incorporació d’un grup de fil·loxeres juvenils a la cercavila del 8 de setembre, amb l’objectiu que els joves que deixen la fil·loxera infantil no hagin d’esperar fins a la majoria d’edat per participar en la Festa de la Fil·loxera.

“És un plaer poder presentar un programa d’actes que es durà a terme amb normalitat”, va apuntar l’alcalde de Sant Sadurní, Ton Amat, que va reconèixer el contratemps que suposa la coincidència de la celebració amb l’inici del curs. “Ho superarem, com sempre hem fet”, va afegir Amat.

També et pot interessar

Comentaris