L’Acampada Jove es retroba amb milers de joves en la primera edició a Sant Sadurní

(FOTO: ACAMPADA JOVE)
18/07/2022 - 11:48h

Més d’11.000 persones s’han retrobat en aquesta edició, la dels 25 anys, després de dos anys de suspensions a causa de la pandèmia de Covid

L’Acampada Jove va tancar diumenge de matinada l’estrena del festival a Sant Sadurní. Més d’11.000 persones s’han retrobat en aquesta edició tan especial per celebrar les 25 acampades, posposades dos anys a causa de la pandèmia.

Durant tres dies, la capital del cava ha viscut la festa i la lluita amb els concerts de La Pegatina, Auxili, Buhos, La Fúmiga, Roba Estesa, Lildami, Mafalda, Smoking Soul, Ebri Knight, Ginestà, entre molts altres. 

La directora del festival, Kènia Domènech, ha valorat les 25 acampades molt positivament i ha agraït la gran rebuda de la vila en aquesta primera edició a l’Alt Penedès; “hem començat una nova etapa amb molta il·lusió, acompanyats d’un públic inmillorable i molt entregat”, ha explicat Domènech.

“L’essència de l’Acampada Jove són els centenars de joves del Jovent Republicà que treballen durant 3 dies de manera voluntària per tal de fer possible el festival autogestionat i de referència dels Països Catalans”, ha afegit.

Auxili trepitja fort l’Acampada Jove 

La darrera nit de l’Acampada Jove ha començat amb El Pony Pisador, el grup de música folk i tradicional s’ha estrenat en el festival. Tot seguit, i després de més de 10 anys a La Raíz, el valencià Pablo Sánchez ha retornat a l’Acampada Jove amb el grup Ciudad Jara. També, des del País Valencià, el cantautor i membre fundador d’Obrint Pas, Xavi Sarrià, ha omplert el festival de música reivindicativa.

Tot seguit, la Fúmiga ha fet brollar l’optimisme i l’entusiasme d’un públic entregat a les cançons del seu treball “Fotosíntesi”. Després d’una parada, Auxili ha fet vibrar a tots els acampats i acampades amb la música del seu nou disc ‘Guaret’.

Per altra banda, la lluita feminista ha agafat volada amb la música de Roba Estesa, que ha tornat a l’Acampada Jove per presentar el seu darrer treball ‘Dolors’. Els maresmencs Ebri Knight ha tancat les actuacions de l’edició d’enguany amb l’energia del seu directe. I, finalment, Tropical Riots Pd’s han sigut els encarregats de tancar la nit amb una gran festa per acomiadar-se dels escenaris. 

Oxigen, guanyadors del concurs de grups novells

Durant aquests tres dies també s’ha celebrat a Montblanc el concurs Música Jove de grups novells que organitza l’Acampada Jove. Enguany, els guanyadors han estat els finalistes de Comarques Gironines, Oxigen

També et pot interessar

Comentaris