L’Acampada Jove busca arrelar a Sant Sadurní

(FOTO: EDUARD GUERRA)
15/07/2022 - 11:00h

El festival musical s’estrena amb les actuacions de La Pegatina, Ginestà o Lildami, i espera rebre milers de persones entre avui divendres i dissabte

Després de dos anys d’inactivitat a causa de la pandèmia, l’Acampada Jove va començar a caminar ahir dijous en una edició especial, la 25a, que estrena ubicació. Els guanyadors del concurs Música Jove 2019, El Ventilador, van encetar el reguitzell d’actuacions previstes per al cap de setmana a Sant Sadurní, que ha agafat el relleu de Montblanc com a seu de la iniciativa. La Pegatina, Ginestà, o Lildami van ser els concerts més destacats de la nit.

La jornada d’ahir dijous –i també la de dimecres– va estar marcada per l’arribada de centenars de joves que buscaven el seu lloc en l’espai reservat per acampar, a Can Mas de la Riera. Molts d’ells es van desplaçar a Sant Sadurní amb tren. L’organització espera que siguin prop de 2.000 les persones que s’instal·lin en aquest indret.

Els concerts continuaran avui i demà, però a banda de música, el festival també té un programa d’activitats que complementa aquest certamen político-musical. Xerrades, tornejos esportius i tallers diversos se succeiran cada dia, i culminaran amb un acte polític demà a les 5 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament.

El president d’ERC, Oriol Junqueras; el coordinador general d’Euskal Herria Bildu, Arnaldo Otegi; Kènia Domènech, portaveu de Jovent Republicà, i la regidora de l’Ajuntament de Sant Sadurní Marta Castellví participaran en aquesta iniciativa, que servirà per commemorar el 25è aniversari de l’Acampada Jove.

Espais oberts

La primera Acampada Jove que es fa a Sant Sadurní disposa d’un recinte de 58.000 metres quadrats repartits entre la zona d’acampada i la de concerts. Tot i que les dues zones estan bastant allunyades, des de l’organització s’ha habilitat un servei de bus llançadora per traslladar els joves des d’un indret cap a l’altre.

“Afrontem la 25a edició de l’Acampada Jove amb molta festa, lluita i reivindicació i, sobretot, il·lusió per començar una nova etapa a Sant Sadurní”, ha assegurat Kènia Domènech, directora del festival.

També et pot interessar

Comentaris