Dotze alumnes de l’Escola Vedruna de Sant Sadurní pateixen una intoxicació alimentària lleu a Mieres

22/06/2022 - 17:47h

La majoria tenien símptomes com vòmits i dolor abdominal, i quatre d’ells han hagut de ser traslladats al Trueta, però ja han estat donats d’alta

L’Agència de Salut Pública de Catalunya investiga l’origen d’una intoxicació que ha afectat dotze escolars en una casa de colònies de Mieres (Garrotxa). Els nens i nenes formaven part d’un grup de 42 infants de l’Escola Vedruna de Sant Sadurní.

Aquest dimecres a la matinada, els afectats s’han començat a trobar malament. Els nens i nenes han tingut vòmits, dolor abdominal i alguns d’ells, febre i diarrea. Segons l’Agència de Salut Pública, les sospites apunten a una intoxicació alimentària. Quatre dels infants han hagut de ser traslladats fins a l’hospital Josep Trueta de Girona, tot i que a hores d’ara ja han estat donats d’alta.

Els nens i nenes formaven part d’un grup de 42 escolars de Sant Sadurní que passaven uns dies a la casa de colònies de Mieres. Juntament amb ells, hi havia setze adults més (entre mestres i personal de la casa de colònies).

Aquesta matinada, però, dotze dels infants s’han començat a trobada malament. Segons informa l’Agència de Salut Pública (ASPCAT), les sospites apunten a què han patit una intoxicació alimentària. Els menors presentaven símptomes lleus, com vòmits i dolor abdominal, i alguns d’ells febre i diarrea.

Quatre dels escolars han hagut de ser traslladat fins a l’hospital Josep Trueta de Girona. A hores d’ara, però, segons informen des del centre, tots ells ja han estat donats d’alta.

Porten el cas entre els tècnics de l’ASPCAT de Girona i del Servei de Vigilància epidemiològica i resposta a emergències de Salut Pública a Barcelona Sud.

També et pot interessar

Comentaris