Els usos culturals arrasen en el procés participatiu sobre Can Guineu

FOTO: MARIA ROSA FERRË
21/06/2022 - 18:00h

La regidoria de participació ciutadana de Sant Sadurní, molt satisfeta amb la implicació veïnal que ha registrat la votació

L’Ajuntament de Sant Sadurní va tancar dilluns el període de votació de la consulta ciutadana sobre els usos de la casa pairal de Can Guineu, adreçada a tots els veïns i veïnes del municipi majors de 16 anys. La trias’ha prolongat durant deu dies  a través del portal participa.santsadurni.cat i en els punts de votació que s’han instal.lat a diversos espais del municipi.

Segons el consistori, la consulta ha tingut una participació de 1.417 persones, que representen un 13,07% del cens d’aquesta convocatòria. La proposta artística, social i cultural ha estat l’opció que ha obtingut més suport, amb un 83% del vots, per davant de la segona alternativa, que plantejava una proposta de promoció del patrimoni local, que ha rebut el 17% restant.

La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sant Sadurní valora molt positivament el desenvolupament del procés i considera un èxit l’índex de participació assolit, alhora que agraeix l’interès i la implicació dels veïns i veïnes en aquest exercici de governança i coresponsabilitat en la gestió i les decisions municipals.

Un 54,15% de les persones participants a la consulta eren homes, i per franges d’edat, la màxima participació s’ha registrat entre els 40 i 49 anys, amb un 23,4%, seguit per la franja de 50 a 59 anys, amb un 20,4%.

Cal destacar que fins a 502 persones, més d’un terç del total – el 35,4% – , han exercit el seu dret de participació a través dels punts de dinamització i votació que es van instal·lar al carrer i a Can Guineu. Així mateix, les jornades de portes obertes a l’edifici van comptar també amb una notable afluència de visitants.

La propera setmana està prevista la celebració d’una roda de premsa per ampliar els resultats i donar més detalls sobre la consulta ciutadana.

Amb la consulta ciutadana finalitza el procés participatiu que es va endegar la tardor del 2021 amb una fase inicial de recollida d’idees per part de la ciutadania. Posteriorment, una comissió d’experts va avaluar les propostes presentades i va resoldre presentar dues alternatives d’usos, que s’han sotmès a votació.

També et pot interessar

Comentaris