El PSC denuncia la “passivitat” del govern davant la recuperació de la caserna de Sant Sadurní

Pedro Campos, portaveu del PSC a l’Ajuntament de Sant Sadurní, davant la caserna. (FOTO:PSC)
24/05/2022 - 14:00h

El grup municipal socialista reivindica l’ús de les actuals instal·lacions de la Caserna per a la gent gran de la vila

El grup municipal del PSC de Sant Sadurní ha denunciat aquets dimarts la “passivitat” del govern municipal davant l’ocupació il·legal per part d’Arran de la caserna de la Guàrdia civil a la vila.

Des del PSC han explicat que la formació treballa des de fa anys pel retorn de l’equipament a la vila, uns esforços que es van iniciar en el 2011, quan el PSC vam formar govern amb ERC. Aleshores, asseguren, responsables del partit v”am contactar amb el Ministeri d’Interior per negociar una reducció econòmica de l’import que aquest sol·licitava per la venda de l’edifici”.

Els socialistes han recordat que els terrenys on s’ubica la caserna van ser cedits en el seu dia per la vila perquè l’Estat la construís. “Actualment, l’edifici té un grau de deteriorament tan elevat que gairebé impossibilita la seva reparació i, per tant, caldria enderrocar-lo per destinar l’espai que ocupa a un nou ús”, asseguren.

“És per aquest motiu que es va intentar negociar la disminució de la quantitat que sol·licitava el Ministeri, de gairebé 300.000 euros”, recorden al PSC, apuntant que “amb la sortida del govern del PSC el 2014, aquestes negociacions es van aturar”.

Tal com han explicat responsables del partit, “durant els anys posteriors, que el PSC hem estat a l’oposició, hem continuat insistint en la necessitat de recuperar aquest espai per a l’ús de la vila. En el 2019 vam contactar amb la delegació del Govern a Catalunya per conèixer l’estat de l’edifici i de les negociacions. Aquestes estaven en el mateix punt que les vam deixar el PSC en el 2014”.

“Malauradament, la COVID va focalitzar tots els esforços de govern i oposició en la superació de les conseqüències socioeconòmiques que aquest virus ha tingut en la nostra vila. Però superat el període de més impacte, i essent una de les actuacions del Pla Local d’Habitatge elaborat per la Diputació de Barcelona i aprovat pel ple de la vila, el PSC vam tornar a abordar la qüestió de la Caserna”, matisen.

Pedro Campos (portaveu del Grup Municipal Socialista de Sant Sadurní), ha declarat que “el juliol del 2021 ens vam reunir amb el govern, liderat en aquell moment per ERC, per fer un oferiment formal de treball conjunt i d’acompanyament del govern a tot arreu on fes falta per recuperar l’edifici de la Caserna al menor cost possible, i destinar-lo a la gent gran de la vila”.

“La nostra proposta és fer el nou centre de dia i pisos tutelats per a persones grans. Tot i que hem estat insistint en els darrers mesos, no hem obtingut una resposta formal del govern de la vila. Per part d’ERC no han mostrat gens d’interès ni han respost al nostre oferiment. Per part de Junts, des de l’obtenció de l’alcaldia, ens han comunicat que estan fent alguns passos en la direcció de la nostra proposta, però sense acceptar la nostra col·laboració directa”, afegeix Campos.

És per aquest motiu que el PSC de Sant Sadurní denuncia “la divisió i passivitat d’un govern que no aborda qüestions rellevants per a la vila aglutinant tots els esforços i recursos que se’ls ofereixen, i que deixen que entitats poc representatives de la vila acabin monopolitzant aquest debat amb accions il·legals”.

També et pot interessar

Comentaris