Sant Sadurní decidirà entre dues idees per a Can Guineu

(FOTO: AJUNTAMENT)
13/05/2022 - 12:00h

L’Ajuntament presenta dues propostes d’usos per a l’edifici que es votaran durant els Barris, entre el 10 i el 20 de juny

Els daus ja estan tirats. Sant Sadurní va presentar ahir dijous a la tarda les dues propostes que s’inclouran en el procés de participació ciutadana per definir els usos de Can Guineu, un dels edificis més emblemàtics de la capital del cava.

Cultura i art i promoció del patrimoni local són les dues temàtiques que centren les idees que han passat el cribratge dels tècnics de l’Ajuntament, i que els ciutadans hauran d’escollir en el procés de votació que es farà coincidint amb les festes de Barris. Tal com han apuntat des de l’Ajuntament, la tria es farà entre el 10 i el 20 de juny. Tot i que en un primer moment estava previst que la votació de les idees guanyadores es dugués a terme pels volts de Sant Jordi, el gran volum d’idees que es van presentar ha fet allargar els terminis. De fet, des de l’Ajuntament ja van avisar que no els tremolaria el pols a l’hora de modificar el calendari del procés, si amb això s’aconsegueix una major qualitat del procés.

Les dues propostes que ahir a la tarda es van presentar al públic a la sala d’actes de la biblioteca municipal tenen objectius molt diferents. Una va encaminada a definir usos artístics socials i culturals per a la històrica construcció, mentre que l’altra proposa fer de Can Guineu la porta d’entrada i presentació del municipi, del seu patrimoni cultural i la seva tradició gastronòmica i productiva.

La primera idea encabiria espais de creació, d’assaig, de formació o d’exhibició, entre d’altres, i també permetria traslladar l’escola de música de La Llar –on s’ubica actualment–, un canvi que reclamen des de fa temps des d’alguns sectors del municipi. Aquesta proposta també té en compte que a la planta baixa s’hi situï un centre cívic.

La segona planteja la creació d’un nou espai museístic dedicat a la història del municipi i les seves tradicions i cultura popular, des de la Festa de la Fil·loxera al procés d’elaboració del cava. Segons aquesta idea, Can Guineu també tindria una gran sala d’actes, i destinaria una part de les seves estances a donar suport a l’activitat econòmica del municipi, a més d’incloure una cafeteria-restaurant al costat del pati d’entrada.

Per fomentar que la gent intervingui en el procés participatiu –només podran votar els empadronats a Sant Sadurní majors de setze anys–, abans de les votacions hi haurà dinamitzadors al carrer que explicaran el projecte i com participar-hi.

Des de l’Ajuntament s’han habilitat mitjans tecnològics i presencials per poder prendre part en el procés, que es pot seguir a través de la pàgina web participa.santsadurni.cat.

Per mitjà d’aquesta mateixa pàgina també es podrà escollir quina és l’opció que més agrada a la ciutadania.

També et pot interessar

Comentaris