Sant Sadurní convoca per demà divendres una concentració de rebuig al feminicidi d’una veïna de la vila

Façana de l’Ajuntament de Sant Sadurní. FOTO: Ajuntament
12/05/2022 - 21:12h

L’acte tindrà lloc a la plaça de l’ajuntament a les 7 de la tarda, i el consistori ja ha expressat les seves mostres de condol a la família de la víctima

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha condemnat “enèrgicament” aquesta tarda el crim masclista de la veïna del municipi que va aparèixer esquarterada en un contenidor de La Granada el passat 4 de març. “Volem expressar el nostre més sentit condol a la família i amistats de la víctima”, han apuntat des del consistori, que ha organitzat per demà a les 7 de la tarda una concentració a la plaça de la vila per mostrar el rebuig al feminicidi.

La convocatòria s’ha produit dos dies després que els Mossos d’Esquadra aixequessin el secret de sumari dels fets, i es fes públic que l’autor del crim seria l’exparella de la dona, i no el germà com s’havia apuntat inicialment. Els dos romanen a presó. Al primer se l’investiga per un delicte contra la vida i un delicte de trencament d’ordre d’allunyament, i al segon, per un delicte contra la vida i encobriment.

“Les violències masclistes són un greu problema social i representen una vulneració dels drets humans i un impediment perquè les dones puguin assolir la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat”, han dit des de l’Ajuntament.

“Els comportaments masclistes comporten conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones, en què les violències representen l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura” han afegit, assegurant que aquesta manera de fer “impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones”.

“És imprescindible alçar la veu d’alarma, tant a les institucions com al carrer, davant les greus conseqüències socials i humanes que pren la violència masclista, en l’assassinat com a conseqüència d’altres violències soterrades i menys visibles” han sentenciat.

També et pot interessar

Comentaris