Sant Sadurní incorpora 3 milions d’euros al pressupost pel 2022

El govern aprova una moció per apujar la taxa que paguen les enttitats bancàries pels caixers automàtics. (FOTO: FREEPIK)
01/04/2022 - 12:00h

El govern aprova una modificació de crèdit per destinar un milió d’euros a inversió i dos a despesa ordinària

Als 15,5 milions d’euros de pressupost que l’Ajuntament de Sant Sadurní va aprovar el mes de desembre per al 2022, aquesta setmana se n’hi han sumat tres més. El Govern va aprovar dimarts una modificació de crèdit per incorporar aquesta quantitat a la despesa anual del consistori, que segons ha explicat el regidor d’Hisenda, Carles del Amor, a finals d’any s’enfilarà fins als 21 milions d’euros, molt per sobre dels anys anteriors.

Segons Del Amor, dels tres milions que ara s’incorporen, dos milions es destinaran a despesa ordinària, i un a inversions, amb actuacions com ara la millora de l’asfalt d’alguns carrers, la remodelació de la pista exterior de l’Ateneu o la rehabilitació del parc de la Rambla.

Aquestes incorporacions de darrera hora són possibles per la possibilitat d’incorporar romanent al pressupost ordinari, un canvi que ha beneficiat ajuntaments com el de Sant Sadurní, amb unes arques municipals sanejades.
El punt es va incloure d’urgència a l’ordre del dia, un fet que va generar crítiques entre l’oposició. Només el govern va donar suport a la proposta.

Puja la taxa pels caixers

Un altre dels punts destacats del ple de dimarts, el corresponent al mes de març, va ser l’aprovació per unanimitat una moció presentada per la CUP, que demanava al consistori incrementar la taxa a les entitats bancàries per l’ocupació pública que fan els seus caixers.

El nou model d’atenció al client de les entitats bancàries ha comportat un increment de l’ús dels caixers automàtics, on actualment es fan bona part de les operacions que fa uns anys es gestionaven des de la finestreta. La moció de la CUP s’empara en l’increment d’afluència de clients a la via pública que necessiten disposar d’aquest servei.

Segons la CUP, la taxa que paguen ara com ara els bancs per aquest servei a Sant Sadurní és de 161,57 euros, però tal com apunten els independentistes, no se’ls cobra perquè “els costos de gestió eren més grans que la quantitat que es recaptava”. Ara la formació demana que la taxa sigui de 1.145 euros, tot i que el ple va dir que ajustarà aquesta quantitat a la normativa vigent. Per a la CUP, el preu actual de la taxa és un “greuge” per a altres establiments, com els que tenen terrassa, que paguen 114 euros per taula al carrer.

A més, els independentistes critiquen que el nou model d’atenció al client de les entitats perjudica “sectors vulnerables de la societat que necessiten una atenció personalitzada”, i compromet l’Ajuntament a fer un estudi “per valorar si les entitats de la vila estan incorrent en algun tipus de discriminació”.

També et pot interessar

Comentaris