La CUP proposa crear una comunitat energètica a Sant Sadurní

Jordi Pujol i Arantxa Fernández, regidors de la CUP a Sant Sadurní
16/02/2022 - 18:00h

La formació diu que la proposta l’hauria de liderar l’Ajuntament, i té com a objectiu assolir la sobirania energètica

La CUP de Sant Sadurní presentarà al ple de la setmana que ve una moció per demanar la creació d’una comunitat energètica local al municipi per afavorir la transició cap a les energies renovables. Els nacionalistes ho han explicat aquesta setmana en roda de premsa, en què han relacionat aquesta petició amb un dels eixos que portaven al programa electoral del 2019, i també amb una de les demandes que es va demanar incloure al pressupost per aquest 2022.

al com va sostenir Arantxa Fernández, portaveu del grup municipal, el document demanarà que l’ajuntament destini una partida de 150.000 euros a fomentar la instal·lació de plaques fotovoltaiques, tant als equipaments municipals com en llars particulars. A més, els cupaires també advoquen per la creació d’una comercialitzadora d’energia local, que permeti garantir a tots els veïns i veïnes l’accés a l’energia a un preu just.

És un model que ja s’ha aplicat amb èxit en altres municipis. D’aquesta manera es fa una aposta clara per energies renovables, amb un mínim d’impacte ambiental i garantint un preu just per l’energia”, va explicar Fernández, apuntant que aquest projecte defensa un dret bàsic com és l’accés a l’energia i lluita contra la pobresa energètica

No als macroparcs

Arantxa Fernández també va recordar la moratòria que va aprovar el consistori sadurninenc l’any passat, en contra de la instal·lació de macroparcs energètics al territori, i va denunciar l’impacte ambiental i paisatgístic que suposen aquest tipus de projectes, en contraposició amb les comunitats energètiques locals.

“Aquest tipus d’iniciatives permeten abastir als municipis d’energia renovable, adaptant-se a les seves necessitats”, va dir Fernández, recordant que els macroparcs d’energia suposen, en moltes ocasions, un greuge per als agricultors, ja que s’ubiquen en terres de conreu.

També et pot interessar

Comentaris