Aparcar a la zona blava de Sant Sadurní serà gratuït una hora i mitja

Zona blava del carrer Pi i Margall de Sant Sadurní. FOTO: AJUNTAMENT
28/01/2022 - 19:00h

El consistori aprova al ple de febrer el reglament per al nou sistema d’estacionament, que entrarà en vigor a començaments de març

Ja fa més de mig any que la majoria de veïns de Sant Sadurní van rebre a casa el rellotge horari del nou sistema d’aparcament de la zona blava de Sant Sadurní. Malgrat tot, la nova modalitat d’estacionament encara no ha entrat en funcionament a conseqüència d’alguns problemes burocràtics amb què ha topat l’Ajuntament per posar-la en marxa.
Ara, amb l’aprovació en el ple de dimarts del reglament de la zona blava, sembla que s’ha donat l’empenta necessària perquè el nou sistema entri en vigor a començaments de març, i ho farà amb alguns canvis respecte del que es va plantejar ja fa mesos.

al com es va explicar en el plenari, i com ha confirmat el regidor de Via Pública, Pere Vernet, el rellotge de tarifació horària donarà dret a aparcar de forma gratuïta en les zones blaves que hi ha habilitades a Sant Sadurní. En un principi, i a petició del PSC, tal com ha apuntat Vernet, es va proposar que el límit d’aparcament gratuït fos de trenta minuts, però les demandes dels comerciants sadurninencs han fet que el govern es replantegi el temps d’estacionament i que s’incrementi en una hora el límit de la gratuïtat.

ernet ha deixat clar que el rellotge que es va repartir casa per casa a l’estiu serà vàlid també amb les modificacions en el sistema, perquè el control es farà a través d’un lector de matrícules que portaran incorporat els vehicles de la policia local. “Si quan la policia fa les rondes, capta un cotxe que fa més d’una hora i mitja que està estacionat en un mateix lloc, automàticament es genera una sanció”, ha manifestat Pere Vernet.

En altre dels punts als quals es va donar llum verda al ple de dimarts va ser la suspensió de la taxa per a les terrasses de bars i restaurants, que el 3d8 ja va avançar la setmana passada. Aquest és el tercer any en què el govern decideix deixar l’impost sense efecte amb l’objectiu de donar aire al sector de la restauració, un dels més tocats per les restriccions imposades per la pandèmia.

n el darrer plenari també es va aprovar una modificació de crèdit de 2,1 milions d’euros per fer front a les obres de millora de la Casa dels Avis i del camp de futbol, a l’espera de poder disposar del romanent municipal.

Compromís amb la llengua i la immersió

Al final del ple de dimarts, els grups municipals van debatre dues mocions del PSC i la Cup en defensa de la llengua catalana i del model d’immersió lingüística del país. La proposta del PSC va comptar amb els vots favorables de la majoria dels partits (la CUP hi va votar en contra i el PP es va abstenir, després d’incloure algunes modificacions en el redactat, que havien soŀlicitat diferents grups). Per altra banda, el text presentat per la CUP també va prosperar amb la majoria de vots a favor, excepte les abstencions del PSC i el PP. El text dels independentistes reclama que es promogui un pacte municipal per la llengua amb la participació d’entitats socials, culturals i econòmiques, per revertir una situació “alarmant”, amb només un 36% dels ciutadans que fan servir el català com a llengua habitual.

També et pot interessar

Comentaris