Subirats instal·larà càmeres lectores de matrícules al municipi

A l’estació de Lavern ja hi ha càmeres de vigilància. FOTO: AJUNTAMENT
21/01/2022 - 10:00h

L’objectiu és evitar els robatoris que s’han produït al municipi els darrers mesos, i que aquest aquest gener ja han començat a baixar

Al voltant de les festes de Nadal els robatoris en domicilis acostumen a augmentar. Subirats és un dels municipis que enguany ha notat aquesta tendència, amb diferents fets delictius detectats des de final d’octubre fins al mes de gener. Des de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sant Sadurní, que és la que s’encarrega de la seguretat del municipi, han explicat que és cert que s’ha notat un augment respecte de l’any passat, però les xifres no són representatives, ja que el confinament va alterar els registres.


“Si ho comparem amb el 2019, que és l’any que tenim de referència, estem per sota en aquest tipus de delictes, que són una tònica habitual al país quan arriben les festes. Hem posat en marxa diferents eines, així i tot, que estan donant resultat, i aquest gener ja hem vist que la incidència ha baixat”, asseguren des de la policia autonòmica.


Alguns veïns s’han queixat les darreres setmanes que hi ha hagut un augment dels robatoris, sobretot en masies aïllades, cosa que ha generat una sensació d’inseguretat en la ciutadania.

Càmeres de vigilància

Per mirar d’evitar els robatoris a més llarg termini, des de l’Ajuntament de Subirats s’està treballant en un projecte que proposa la instal·lació de càmeres lectores de matrícules en diferents nuclis de la zona. Aquest sistema de vigilància, que només detecta les matrícules i en cap cas serveix per gravar el que passa a la via pública, està connectat amb els Mossos i envia alertes en cas que es registri algun vehicle sospitós, com podria ser un cotxe robat.

“A l’estació de Renfe de Lavern ja fa temps que vam implantar aquesta mesura, i ha donat molt bon resultat”, ha explicat l’alcalde de Subirats, Pere Pons. Les càmeres registren els vehicles que estacionen a l’aparcament de l’estació, i amb aquesta eina s’ha reduït el nombre de robatoris que s’hi produïen.

Comentaris