El Penedès tanca el 2021 amb menys atur que el desembre de l’any passat

Un home mirant la pàgina web del SEPE. FOTO: ACN
11/01/2022 - 10:00h

Al llarg dels darrers dotze mesos 3.338 veïns de l’Alt i el Baix Penedès han abandonat les llistes de desocupació

Tot i l’empitjorament dels contagis de Covid-19 aquest final d’any, les dades d’atur no reflecteixen un empitjorament de l’economia. Aquesta setmana l’Observatori del Treball ha donat a conèixer les xifres d’afiliació del mes de desembre, que demostren que la recuperació després d’una etapa molt complicada, segueix avançant a bon ritme.


Segons les dades de la Generalitat, Catalunya va tancar el 2021 amb un 25,6% menys d’atur que el 2020. A 31 de desembre hi havia 369.158 aturats inscrits al SOC, el nivell més baix des de 2008. Aquesta bonança pel que fa als nivells d’ocupació també s’ha produït al conjunt de l’estat espanyol, on es registra la millora de l’ocupació més important des de l’any 2006.


Tot i aquest bon tancament de l’any, però, el mes de desembre ha tancat amb un descens menys destacat del nombre de persones que es troben en situació d’atur. De fet, algunes comarques catalanes, van acabar el 2021 incrementant els valors en aquest sentit.


És el cas de les dues comarques penedesenques, per exemple, on al desembre el nombre d’inscrits a les oficines d’ocupació va pujar en 287 persones. A l’Alt Penedès l’increment va ser de 177 persones, i al Baix de 110.


Malgrat tot, el territori també ha tancat l’any amb bones xifres pel que fa a la taxa de desocupació. Si es compara amb el desembre del 2020, el Penedès té actualment 3.338 persones menys en situació d’atur, i no hi ha cap municipi dels 47 que inclouen ambdues comarques que hagi patit un augment del nombre d’aturats. A l’Alt Penedès, a 31 de desembre hi havia 1.455 persones menys que cercaven feina, mentre que al Baix la xifra s’eleva fins a les 1.883. Una bona notícia per la comarca costanera, que està entre els territoris catalans que tenen una pitjor taxa d’aturats.


Pel que fa a les poblacions que més han reduït aquestes llistes, destaquen les capitals de comarca, Vilafranca i el Vendrell, amb 643 i 835 aturats menys respecte del 2020, respectivament. Sant Sadurní, Gelida, Calafell i Cunit també han registrat davallades importants.

També et pot interessar

Comentaris