Josep Maria Ribas deixa l’alcaldia de Sant Sadurní i la política municipal

16/12/2021 - 11:25h

El rellevarà en el càrrec fins a final de la legislatura Ton Amat, fruit del pacte de govern entre el ERC i Junts per Sant Sadurní

Un emocionat Josep Maria Ribas va presentar la seva renúncia a l’alcaldia de Sant Sadurní en el ple extraordinari i urgent convocat aquest dimecres; també renunciarà a l’acta de regidor en el darrer ple ordinari de l’any i abandonarà així la política municipal després de 18 anys i mig a primera línia.

El rellevarà a l’alcaldia Ton Amat -com a resultat del pacte de govern entre ERC i Junts per Sant Sadurní- que prendrà possessió del càrrec en el ple d’investidura que tindrà lloc el proper dissabte 18 de desembre a La Fassina.

Al ple hi van assistir familiars, amistats i companys i companyes de partit de Ribas, entre els quals Joan Tardà, ex diputat d’ERC al Congrés.

L’alcalde va explicar que el projecte de govern tindrà continuïtat, malgrat el canvi d’alcaldia; va recordar com la pandèmia va tergiversar els plans i els va obligar a adaptar-se a una nova i desconeguda realitat; va tenir unes paraules de record per les famílies de les persones que han mort a causa del virus “La pandèmia ha fet molt de mal a Sant Sadurní“; i va fer balanç dels projectes que s’han realitzat o que s’estan duent a terme des de l’inici de mandat el juny de 2019.

Entre d’altres, va destacar, el nou equipament d’Acció Social, l’Arxiu Municipal i la nova seu de l’Escola d’Adults, la coberta del pavelló de l’Ateneu en 1a fase, el passatge Santa Eulàlia, la remodelació de La Fassina convertida en Cava Centre, el traspàs de l’Intermunicipal a la Generalitat, l’adquisició dels terrenys per arranjar i ampliar el Cementiri de Monistrol, la futura remodelació de la Casa dels Avis, la licitació dels vestidors del camp de futbol, l’arranjament de la plaça parellada i futures obres a la plaça del Pont Romà o el projecte participatiu per decidir els usos de Can Guineu, entre d’altres.

Agraïments

Ribas va explicar que apartar-se de la política municipal “ha estat una decisió difícil, però és un bon moment per plegar i deixar el relleu als més joves”. 

Va tenir paraules d’agraïment per a totes les persones d’ERC que el van motivar a entrar en política i que l’han acompanyat en aquests més de 18 anys, sobretot a la secció local d’ERC i als companys i companyes regidors amb qui ha compartit aquest viatge;  al personal de l’Ajuntament que l’ha ajudat en la seva tasca; als regidors i regidores actuals, a cadascun dels quals va dedicar unes paraules; a la seva família, les seves filles i sobretot a l’Imma, la seva dona “sense la qual res d’això no hauria estat possible”.

I es va emocionar en un especial agraïment a Isidor Rando, Joan López, Rafa Berlanga, Salvador Domènech, Berta Camps i Francesc Carafí, “regidors i regidores que han estat companys i que ens han deixat massa joves, quatre d’ells en aquest mandat. A tots ells gràcies”.

Josep Maria Ribas va finalitzar fent esment al seu primer parlament com a alcalde: “En aquell discurs inicial deia: al poble de Sant Sadurní li demano perdó d’avançades pels errors que pugui cometre, que sigui crític i participatiu. M’agradaria sortir d’aquesta alcaldia una mica més savi. Crec que ho he aconseguit”.

També et pot interessar

Comentaris