Trobada del conseller d’Educació amb les direccions dels centres educatius de Sant Sadurní

10/11/2021 - 17:00h

Gonzàlez-Cambray: “Els canvis en el sistema educatiu que ens proposem tirar endavant els volem fer amb els centres i des dels centres”

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, s’ha reunit aquest dimecres al matí amb els directors i directores dels centres educatius de Sant Sadurní per tractar de les diferents qüestions en matèria educativa, amb la presència de l’alcalde del municipi, Josep M. Ribas.

Tal com ha manifestat Gonzàlez-Cambray als representants de les direccions, “els canvis en el sistema educatiu que ens proposem tirar endavant des del Departament els volem fer amb els centres i des dels centres”.

El titular d’Educació ha explicat que, tot i que hi hagi representants de centres de les diferents etapes educatives i titularitats, “probablement amb realitats i necessitats molt diferents, hi ha un objectiu comú: la voluntat d’oferir el millor servei educatiu”.

Concretament, a la trobada hi ha estat presents representants de les direccions d’escoles bressol, escoles i instituts públics, centres concertats, centres d’FP, l’escola d’adults i l’escola de música.

Gonzàlez-Cambray ha explicat que en aquests moments el Departament està negociant els pressupostos per al 2022, que demà detallarà en la Comissió d’Educació al Parlament de Catalunya. En aquest sentit, ha assegurat que “són els pressupostos més elevats de la història en matèria d’educació”.

Ha afegit que “la voluntat política que hi ha darrere les xifres són recursos per assolir un sistema educatiu equitatiu i de qualitat per a tots els infants, joves i adults del país, visquin on visquin, i tinguin els condicionants que tinguin”. 

Una altra de les qüestions destacades que ha exposat el conseller durant la reunió és “l’acompanyament emocional a l’alumnat, que és i serà molt important, i la salut mental dels infants i joves, que ens ha d’ocupar especialment un cop superada la pandèmia”.

Ha concretat que des del Departament s’incrementen les actuacions de formació i acompanyament als professionals dels centres i dels serveis educatius per la promoció de la salut mental i el benestar emocional, la prevenció dels trastorns mentals i la lluita contra els estigmes i els tabús. Aquest darrer curs ja s’han format 788 professionals en aquest àmbit.

També et pot interessar

Comentaris