Multes de 300 euros contra el mal ús del Porta a Porta a Sant Sadurní

FOTO: AJUNTAMENT
09/11/2021 - 16:03h

Les últimes setmanes s’estan inspeccionant bosses de deixalles per mirar de localitzar veïns que no compleixen la normativa

Quan fa quinze anys Sant Sadurní va implantar la recollida selectiva de residus Porta a Porta, es va convertir en un dels municipis catalans amb millors taxes de reciclatge. La ingent tasca que es va fer per sensibilitzar la població va aconseguir que la majoria de ciutadans se sumessin a la proposta, i també que es registressin xifres altíssimes pel que fa a la separació de residus.

Malrat tot, amb el pas del temps les bones xifres que el municipi va aconseguir anys enrere han anat minvant, i ara es busca la manera de revertir la tendència. Així, la setmana passada el ple va aprovar les ordenances fiscals per al 2022 que, entre d’altres, inclouen una pujada del 20% en la taxa de residus per fer front a l’encariment del reciclatge.

Una part d’aquest augment es deu al fet que la gestió per cada tona de residus és cada dia més cara. L’altra es deu al fet que l’Ajuntament treballa en un nou sistema de recollida amb cubells xipats que permetran definir qui fa bé la recollida i qui no, i que tenen un cost més elevat que els actuals.

Mentre aquesta millora no arriba, l’Ajuntament ha apostat per endurir les sancions per a les persones incíviques en matèria de reciclatge. Tal com ha explicat el regidor de Governació, Pere Vernet, des de fa unes setmanes s’estan inspeccionant les bosses de brossa dipositades en punts negres del municipi on es registra un mal funcionament del Porta a Porta.

“Si es localitzen bosses fora de lloc, o amb fraccions de residus que no toquen, es recullen i s’obren –sempre davant de la policia local– per mirar de trobar indicis que apuntin a la persona que ha incomplert la normativa”, assegura el regidor.

Fins ara s’han imposat una trentena de sancions, que es poden elevar fins als 300 euros, a persones que han incomplert l’ordenança de civisme pel que fa a la recollida selectiva, però també per als que fan un mal ús de la deixalleria municipal, on s’han instaŀlat càmeres de seguretat per dissuadir els que no compleixen la norma.

També et pot interessar

Comentaris