Els medallistes vilafranquins Sara Loehr i Toni Ponce visiten el 3d8

Sara Loehr i Toni Ponce a la redacció del 3d8
08/09/2021 - 20:00h

La triatleta campiona dels Jocs Paralímpics fent de guia i el nedador que va obtenir dues medalles de plata a Tòquio volen anar a París 2024

La triatleta vilafranquina Sara Loehr, que va guanyar la primera medalla d’or per la comarca de l’Alt Penedès en uns Jocs Paralímpics -fent de guia de la triatleta gallega Susana Rodríguez- i el nedador vilafranquí Toni Ponce, que va sumar dues medalles de plata a Tòquio, van visitar aquest dimarts la redacció del 3d8 amb els tres metalls.

Recordem que Loehr va ajudar a ser campiona paralímpica Susana Rodríguez la prova de triatló de la categoria de discapacitats visuals PTVI B1 i el nedador Toni Ponce va guanyar les medalles de plata en les proves dels 100 metres braça en la categoria SB5 i als 200 metres lliure en categoria S5.

Els dos atletes es van mostrar satisfets pels resultats obtinguts al Japó. Ponce afirmava que ”estem satisfets, el nostre objectiu eren dues medalles i s’ha pogut complir”, mentre que Loehr deia: ”Sabíem que teníem moltes opcions, però sempre penses que hi pot haver algun problema que ho eviti”.

Val a dir que aquest divendres publiquem a l’edició en paper del 3d8 una entrevista amb la triatleta, a la pàgina 2 que en el seu dia ja havíem dedicat també al nedador vilafranquí Toni Ponce.

Els esportistes vilafranquins van signar el llibre de visites rellevants al 3d8

Precisament, Ponce era aspirant a l’or en els 200 metres braça, on es presentava amb el record mundial. “En un primer moment estàs decebut, però després penses que has tingut una bona actuació i que marxes de Japó amb dues medalles de plata”, diu Ponce, de 34 anys, que està convençut que pot lluitar entre els millors una anys més: “Ara toca descansar, desconnectar i analitzar la proper temporada. En principi la gran cita serà el proper juny al Mundial que sea celebrarà a Madeira”.

Els dos volen anar a París

Complerts els objectius a Tòquio, els dos ja han confirmat la clara voluntat de ser presents als Jocs Paralímpics de París del 2024. Per Ponce serà una nova oportunitat de brillar a la piscina olímpica: ”Esperem arribar amb condicions i tornar a lluitar pel podi”.

Loehr també ho té clar: ”Ja m’ha confirmat l’equip de Susana Rodríguez que compten en mi; per tant, si no hi ha contratemps hi participaré”.

Els Falcons li donen una sorpresa
D’altra banda, val a dir que l’any 1992, els Falcons de Vilafranca van participar en la inauguració dels Jocs Paralímpics de Barcelona i en l’escenari principal de l’Estadi Olímpic van realitzar una escala de 9 en què hi anava d’enxaneta precisament la Sara Loehr, aleshores una nena de 9 anys.

La triatleta vilafranquina amb els Falcons de Vilafranca que li van preparar un homenatge sorpresa (Foto: Falcons de Vilafranca)

29 anys després i tancant d’alguna manera un cercle, ha participat com a esportista precisament en uns Jocs Paralímpics.

És per això i perquè va passar tota la seva infantesa als Falcons que la colla vilafranquina l’hi ha volgut fer una rebuda tal com es mereix una atleta en tornar triomfant al seu poble.

Sara Loehr amb familiars

Sense que Loehr en sabés res, els Falcons van aparèixer dimarts al vespre a la plaça Sant Joan amb un cartell on es podia llegir: ”Enhorabona, Sara, felicitats, campiona”. A més d’una breu actuació, Loehr fins i tot va fer d’enxaneta en una escala.

També et pot interessar

Comentaris