Sant Martí dotarà els vigilants amb càmera i armilles de seguretat

07/09/2021 - 17:00h

Desestimen una demanda judicial que l’Ajuntament havia fet sobre un martinenc i el consistori respon amb una nova demanda judicial i una ordre d’allunyament

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha emès un comunicat de suport a l’agent amb TIP 003 i a tots els vigilants municipals. Tot neix en data 3 d’agost quan el vigilant municipal amb TIP 003 va ser increpat per un individu amb les inicials G.C.E., que quan se’l va amonestar per fer massa soroll a les dues la matinada en un espai públic. Es dona el cas que aquest individu ja havia estat portat a judici a principis d’estiu precisament per amenaçar de mort el vigilant 003, amb la conseqüent i “pírrica” sentència, diu el comunicat, d’haver de pagar 90 euros de multa. En aquesta ocasió, G.C.E. va amenaçar el vigilant dient-li “siempre estás con lo mismo. Voy a quemar el castillo contigo dentro. Por 90 euros que me costó la última vez te reviento la cabeza otra vez”.

Des de l’Ajuntament s’ha volgut destacar la professionalitat del vigilant, que, tot i les amenaces, va perseguir l’individu per tot el poble quan aquest va marxar i es va posar a derrapar i a accelerar de manera desafiant, per la qual cosa va imposar-li una denúncia de trànsit per conducció temerària i dues més per circular sense assegurança ni ITV.
Atèsa la reiteració d’amenaces de mort i de que l’individu coneix on viu el vigilant, es va interposar una nova demanda judicial i fins i tot una petició d’ordre d’allunyament.

“Lamentem profundament que el Jutjat d’Instrucció número 1 de Vilafranca hagi decidit absoldre G.C.E., la qual cosa deixa en una estat de total desempara als nostres vigilants i, per extensió, a tota la població que sí respecta les normes. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament apel·larem a aquesta sentència, per demanar que les decisions judicials s’adeqüin més a la trista realitat que ens toca patir cada dia”.

En paral·lel, i per poder aportar proves de cara a futurs incidents, l’Equip de Govern ha aprovat d’urgència la compra d’una càmera de seguretat adossada al cos dels vigilants municipals i d’armilles de seguretat en cas d’agressions.

Comentaris