Sant Sadurní manté obertes les negociacions per la cessió de la caserna

La caserna de Sant Sadurní és una de les tres que l’Estat cedirà als municipis.
21/08/2021 - 16:10h

Interior ha posat a la venda les darreres setmanes les antigues casernes de Vilafranca i Sant Quintí, però no la del municipi

A finals de juliol, el Ministeri d’Interior va posar a la venda a través del seu web una dotzena de casernes de la Guàrdia Civil repartides per tot l’Estat. Entre aquestes, n’hi havia dues de penedesenques, la de Vilafranca i la de Sant Quintí, però en canvi, la de Sant Sadurní no hi apareixia.

L’edifici que acollia els agents del cos de seguretat estatals abans del desplegament dels Mossos d’Esquadra fa anys que està desocupat, però malgrat les converses que l’Ajuntament ha mantingut amb el govern de Madrid per fer-se càrrec de l’equipament, encara no hi ha hagut acord per al traspàs de la seva titularitat.

Les negociacions que l’Ajuntament de Sant Sadurní encara manté obertes amb Interior per la cessió de la caserna podrien ser un dels fets que expliquen per què, com ha passat a Vilafranca i Sant Sadurní, la caserna no està en venda.

L’alcalde de la capital del cava, Josep Maria Ribas, ha confirmat al 3d8 que en cap moment s’han donat per tancades les converses, tot i que es troben en punt mort des de fa mesos. “Nosaltres ens hi hem mostrat interessats des de fa anys, però l’acord que ens plategen des de Madrid no creiem que sigui el més idoni”, assegura Ribas.

Oferta a la baixa

El batlle es refereix a la voluntat expressada des del Ministeri de vendre per 230.000 euros l’antiga caserna, un cost que l’Ajuntament no està disposat a assumir. “L’edifici està pràcticament per enderrocar i no el podem aprofitar. Ja que es va construir sobre terrenys municipals, pensem que el més just seria que ens el retornessin sense cost”, explica l’alcalde. A més de cedir el terreny on es va edificar l’equipament, l’Ajuntament de l’època també es va fer càrrec del 10% de la seva construcció.

Des de fa més d’una dècada, Interior ha fet diferents ofertes a l’Ajuntament per l’adquisició de la caserna, que han anat des dels 1,2 milions d’euros fins a l’actual, de 230.000.

Cal tenir en compte que encara que es vengués a un particular, el sòl on hi ha l’edifici està catalogat com a destinat per a equipaments, fet que limita molt el projecte que s’hi podria dur a terme.

També et pot interessar

Comentaris