Sant Sadurní proposa a la Generalitat una prova pilot per la Festa de la Fil·loxera

FOTO: MAR CARDA
26/07/2021 - 20:52h

L’ajuntament demana al Govern que la festa es pugui fer en el format habitual al setembre, amb reducció d’aforament i mesures de seguretat

Després de l’èxit que van tenir el format proposat per la regidoria de Cultura de Sant Sadurní per les Fires i Festes 2020, enguany s’han proposat repetir-lo i ampliar-lo.

Amb un cartell de luxe -Stay Homas, Manel, Oques Grasses, Torell Poltrona o Quim Masferrer ja han confirmat la seva presència-, el consistori sadurninenc torna a apostar per l’escenari de costat del CAP com a punt neuràlgic d’unes Fires, que evolucionaran depenent de les restriccions imposades per la Generalitat.

“El nostre objectiu és trobar el just equilibri entre unes fires de qualitat i el compliment de les normes de seguretat. L’eslògan ‘La Cultura és segura’ per nosaltres no és només un eslògan”, ha assegurat aquest dilluns Marta Castellví, regidora de Cultura de Sant Sadurní, en la presentació de les Fires i Festes-

De moment, i amb les mesures vigents fins avui, el govern ha optat per limitar l’aforament dels espectacles a les 1.500 persones, i totes les activitats hauran d’acabar abans de les 00.30h.

Per garantir la traçabilitat, i l’assistència, de tots els que participin en les propostes de les Fires, enguany molts dels espectacles tornaran a ser de pagament, i per a alguns caldrà reserva prèvia. Els preus que s’han posat per a les activitats són “populars”, i l’objectiu és “donar a la cultura el valor que es mareix”, ha apuntat Castellví.

Mentre que els espectales que es faran a l’esplanada del CAP ja estan molt acotats, el que encara està per decidir és com serà la Festa de la Fil·loxera, que aquest 2021 celebra el seu 40a aniversari. L’any passat es va fer una proposta alternativa a l’habitual, però enguany l’Associació que organitza la representació vol que sigui com més tradicional, millor.

Per això, l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, ha confirmat que s’ha demanat a la Generalitat que la celebració es pugui dur a terme com una prova pilot, per avaluar la possibilitat de celebrar activitats de folklore amb totes les mesures de seguretat.

L’objectiu és poder fer la festa amb relativa normalitat, a la plaça de l’església, amb aforament limitat i amb control als accessos. La sol·licitud s’entrarà aquesta setmana, i s’espera que en uns dies el govern doni la resposta.

“Si no es pot fer en aquestes condicions, l’associació prefereix esperar l’any vinent a dur-la a terme”, ha assegurat Ribas, que sí que ha confirmat que la Festa de la Fil·loxera infantil es farà a l’esplanada de costat del CAP.

Venda d’entrades

El dilluns 2 d’agost a les 10h del matí s’obrirà la venda d’entrades via online des del web www.santsadurni.cat/fires2021, només a persones empadronades al municipi, i a partir del dimarts 3 d’agost es vendran al públic en general.

Cada persona podra adquirir un màxim de 4 entrades i/o invitacions per acte.

S’habilitarà un punt presencial de venda d’entrades del 2 al 4 d’agost al Casal d’Entitats 1 d’Octubre (c/ Marc Mir,15), de 10h a 13h, només per aquelles persones que no disposin dels recursos per fer la gestió telemàtica de reserva d’entrades.

Cartell de Fires

Durant la presentació de les Fires i Festes 2021 també s’ha fet públic el cartell de la celebració, obra de Mar Carda, una jove sadurninenca il·lustradora i dissenyadora gràfica, de joieria i ceràmica, que ha explicat que ha utilitzat formes i colors primaris “representant tots els elements de la festa de forma figurada”.

També et pot interessar

Comentaris