Subirats aprova una moció per millorar els encreuaments de l’N-340

Manifestació a Subirats per demanar millores a l’N-340 al seu pas pel municipi. FOTO: AJUNTAMENT
12/07/2021 - 18:00h

Els veïns del municipi reclamen des de fa dues dècades millores en aquests punts que els darrers anys han comptat amb una elevada una sinistralitat

El tram de carretera que enllaça la BV-2428 i BP-2427 i la N-340, al terme municipal de Subirats, és una cruïlla d’especial perillositat, un fet que es veu agreujat per la velocitat a la qual circulen els vehicles.

Malgrat la limitació de velocitat a 60 km/h, i degut al traçat de la via, els accessos des de les carreteres secundàries tenen poca visibilitat i per tot això, aquest tram presenta un alt grau de sinistralitat.

L’obertura de la variant de Vallirana ha fet agreujar aquesta situació, atès que el volum de trànsit ha augmentat substancialment. Alhora, els esforços de moltes poblacions del Penedès per superar la crisi mitjançant fires, actes i esdeveniments poden quedar malmesos pel rebuig i mala imatge que aquest punt negre vial representa en una de les arteries de comunicació fonamentals de la comarca.

L’Ajuntament de Subirats des de l’any 2006, i de manera repetida fins l’actualitat, ha anat sol·licitant al Ministeri de Foment la construcció d’una rotonda per millorar la seguretat d’aquests punts i d’altres del municipi. Aquesta rotonda ja té el projecte aprovat, tal i com s’ha constatat en la documentació i diverses reunions mantingudes amb Carreteres de l’Estat.

Les rotondes en el traçat de la N-340 al seu pas per l’Alt Penedès són llargament reivindicades pel territori, però la de Subirats és, segurament, la més demandada pels veïns i veïnes.

L’estiu de l’any 2017, després d’un accident mortal, un ampli grup de veïns i veïnes del municipi es van començar a mobilitzar sota el lema “Prou accidents, volem la rotonda ja!” per reclamar al Ministeri de Foment el compliment de les seves promeses. Es va organitzar una recollida de signatures i se’n van aconseguir 1.500. També es van mantenir diverses reunions tot i que els resultats d’aquestes accions són encara imperceptibles.

Els veïns del municipi porten reclamant des del 2001 les millores de la N-340 al seu pas per Subirats.

En la sessió ordinària del Ple Municipal del passat 7 de juliol es va aprovar, per unanimitat, una moció per reclamar al Ministeri de Foment que realitzi les actuacions necessàries per la millora de la seguretat en el tram de carretera que enllaça la BV-2428 i BP-2427 a l’accés a la urbanització de la Muntanya Rodona amb la N-340, fent extensiu aquest estudi a la resta de punts conflictius existents al municipi.

Comentaris