Sant Sadurní estrenarà el nou sistema de zona blava l’1 de setembre

Aquest és el disc horari que s’està repartint a les llars de Sant Sadurní. FOTO: AJUNTAMENT
02/07/2021 - 18:00h

Aquesta setmana s’està repartint casa per casa el disc horari que s’haurà de fer servir a l’aparcar, i que permetrà estacionar 30 minuts gratuïtament

La posada en marxa del nou sistema de zona blava a Sant Sadurní ja té data: l’1 de setembre. L’Ajuntament ha confirmat aquesta setmana l’entrada en funcionament del disc horari a partir d’aquell dia, i ja s’estan repartint casa per casa els rellotges que s’hauran de fer servir per estacionar als llocs habilitats, la majoria situats al centre de la vila.

Però tot i que l’obligatorietat de fer servir aquest dispositiu no entrarà en vigor fins després de l’agost, des de l’Ajuntament s’ha informat els veïns que ja poden usar el dispositiu. Els qui encara no el posin al seu vehicle, però, no seran sancionats.

Amb el nou sistema d’aparcament, els que disposin d’aquest disc hauran de marcar l’hora de l’estacionament, i tindran 30 minuts d’aparcament gratuït. Passat aquest temps, s’haurà de deixar lliure l’espai que s’estava ocupant, i en cas contrari es podran imposar multes als que ho incompleixin.

La Policia Local s’encarregarà de la gestió de la zona blava amb el suport d’un innovador sistema de videovigilància amb lector de matrícules que s’incorporarà als vehicles patrulla, i que permetrà un seguiment acurat de la zona blava i dels temps d’estacionament.

Zona blava

La zona blava de Sant Sadurní va deixa d’estar operativa a començaments d’any, i des d’aleshores s’hi pot estacionar de manera gratuïta. Els darrers mesos l’ajuntament ha estat treballant en la creació del nou rellotge horari, que estava previst que entrés en funcionament fa ja unes setmanes, però finalment la seva posada en marxa s’ha retardat.

Tot i que el nou sistema ha generat bastant de consens al ple municipal, alguns grups es van queixar que trenta minuts és massa poc temps perquè els veïns puguin dur a terme les seves gestions al centre de la vila. L’alcalde Josep Maria Ribas va assegurar que en cas que el sistema requereixi d’un augment de la franja horària, l’Ajuntament no descarta fer-ho.

També et pot interessar

Comentaris