Sant Sadurní continua sense saber quan s’arranjarà l’estació de Renfe

FOTO: BY 9PM
02/07/2021 - 11:00h

Les persones amb mobilitat reduïda no poden baixar del tren al municipi per les barreres arquitectòniques de l’indret

Adif ha anunciat aquesta setmana que ja s’han adjudicat les obres de millora de l’estació de Vilafranca, una decisió que ha crispat els ànims a Sant Sadurní, que els últims anys ha vist com s’arrangen de mica en mica les estacions de l’R4 al seu pas per l’Alt Penedès, però el projecte de reforma de l’estació sadurninenca continua en un calaix.

Ja fa més d’una dècada que l’ajuntament reclama la millora d’una estació que compta amb moltes barreres arquitectòniques, que impossibiliten que les persones que s’han de desplaçar amb cadira de rodes s’aturin al municipi. “Per salvar la distància entre l’andana i l’estació han de creuar les vies, amb la dificultat que això comporta”, ha explicat l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas.

Ribas, juntament amb alguns regidors del consistori, va mantenir a finals del 2019 una reunió amb responsables d’Adif per buscar una solució per a l’estació que no arriba. Fa uns sis anys, l’empresa va assegurar al consistori que s’havia redactat un projecte de millora per a l’espai que s’havia d’aprovar en pocs mesos, però va quedar en paper mullat. “Després de dir-nos que ja hi havia una proposta sobre la taula, ens van explicar que les característiques de l’estació no permetien executar-la”, apunta Ribas.

La dificultat rau en el fet que l’estació de Sant Sadurní està ubicada en una corba, i això eleva el pressupost de millora molt per sobre que el de la remodelació de la resta de parades que estan en línia recta. “Passen els anys i seguim esperant. No pot ser que les persones amb la mobilitat reduïda no puguin baixar tranquils a Sant Sadurní”, es queixa l’alcalde.

Els treballadors de l’Inter

Després de mesos en silenci, la problemàtica de l’estació de Sant Sadurní es va tornar a posar sobre la taula en el ple municipal de dimarts, després que la portaveu de Sant Sadurní En Comú, Arantxa Molina, preguntés al govern per aquest tema.

Un altre dels temes que va centrar l’atenció d’un ple que va tractar principalment punts de tràmit va ser la situació en què queda el personal de l’Escola Intermunicipal ara que ja és titularitat de la Generalitat.

A finals de febrer, Josep Maria Ribas assegurava al 3d8 que s’estava negociant amb el Govern per aconseguir que cap treballador del centre educatiu quedés fora després de la fusió, i ara que el traspàs ja és imminent, Ribas va explicar al ple que quatre docents no es podran integrar a la plantilla.

“La Generalitat ha posat uns requisits per la integració de la plantilla. El 96% del professorat els compleixen, però hi ha algun docent que no, malgrat que s’han buscat vies per mirar d’adaptar cada situació”, ha dit l’alcalde. Hi ha dos treballadors més que no compleixen aquests requisits, però s’està buscant la manera d’integrar-los en algun dels ajuntaments que formen part de la Mancomunitat Alt Penedès (Sant Sadurní, Gelida, Sant Quintí, Sant Pere, Torrelavit, Sant Llorenç d’Hortons, el Pla i Subirats).

Segons ha explicat Josep Maria Ribas també mantindrà el seu lloc de treball el personal de neteja, que serà subcontractat per l’empresa que decideixi l’escola, i mantindrà els drets laborals que té actualment.

Progressivitat fiscal

També es va aprovar durant la sessió plenària de dimarts la modificació de l’ordenança fiscal que regula la taxa de les escoles bressol, amb l’objectiu que a la tardor pugui incorporar-se una nova modificació per tal d’introduir criteris de progressivitat fiscal.

Això vol dir que les quotes de les escoles bressol es calcularan en funció de les rendes soŀlicitants, una demanda que ja fa anys que han posat sobre la taula diferents grups del consistori (principalment la CUP i Sant Sadurní en Comú), els quals han reclamat històricament que la progressivitat s’apliqui també en altres tributs municipals.

També et pot interessar

Comentaris