La CUP reclama que s’aprofiti el projecte d’Espai Efímer per iniciar el procés de participació sobre Can Guineu

Arantxa Fernández i David Martí durant la roda de premsa de la CUP.
03/05/2021 - 20:17h

Els cupaires aposten perquè l’edifici de Can Guineu es converteixi en el gran espai cultural de la vila

Fa unes setmanes l’Ajuntament de Sant Sadurní anunciava que havia arribat a un acord amb Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria, per a la realització d’un projecte de construcció efímera que s’instal·larà al pati de Can Guineu a partir de finals de maig i que acollirà gran part de la programació cultural del municipi durant els propers mesos.

Per la CUP aquest projecte és una oportunitat per posar al centre del debat el futur de Can Guineu i començar a treballar amb el procés de participació ciutadana, amb el que la majoria de partits s’havien compromès durant la campanya i que la formació de l’esquerra independentista reclama que es deixi enllestit durant aquest mandat.

Arantxa Fernàndez, regidora de la CUP, ha assenyalat «que malgrat que aquest procés de participació ciutadana era un compromís que s’arrossega des del passat mandat, l’actual equip de govern encara no ha fet cap pas per iniciar-lo».

Així mateix, la regidora anticapitalista, ha deixat clar que «l’aposta de la CUP és per convertir Can Guineu en un gran espai cultural que pugui acollir tant l’escola de música municipal com altres disciplines artístiques i que situï Sant Sadurní com un poble de referència en l’àmbit cultural i artístic».

Els cupaires han recordat que el Pla d’Acció Cultural que va realitzar l’Ajuntament el passat 2019 ja posava sobre la taula el dèficit que pateix el municipi en matèria d’equipaments culturals.

Per altra banda, David Martí, representant de la CUP al Consell de Cooperació i promotor del projecte, ha posat en valor el projecte de l’Espai Efímer com a eina per tal de revaloritzar el patrimoni arquitectònic sadurninenc que, com Can Guineu, es trobi en una situació de desús i degradació.

Martí ha assenyalat que «la voluntat del projecte és que tingui continuïtat per tal de revitalitzar altres espais de Sant Sadurní que es troben desaprofitats i obrir el debat sobre el futur d’aquests equipaments». Així mateix també ha volgut reivindicar el paper del Consell de Cooperació com a impulsors del projecte que també acollirà la Setmana Solidària.

La CUP ha aprofitat també per reivindicar el paper dels consells consultius com a òrgans de participació dels quals, si compten amb la complicitat del govern municipal, poden sortir projectes ambiciosos com el mateix Espai Efímer.

També et pot interessar

Comentaris