L’Arboç realitza treballs contra la proliferació de la vespa asiàtica

Imatge d’un rusc de vespa asiàtica de la zona de l’Arboç
23/03/2021 - 14:30h

Els treballs preventius buscaran les localitzacions dels nius de l’insecte de cara al manteniment de la biodiversitat de la zona

L’Ajuntament de l’Arboç durant aquesta setmana està realitzant treballs de geolocalització i eliminació de ruscs de la vespa Velutina Migratorax. La mateixa acció es va realitzar l’any passat amb bons resultats.

L’acció té una intencionalitat preventiva de cara a evitar la proliferació de l’espècie invasora a temps abans que es desperti. La seva perillositat va dirigida als altres insectes del nostre ecosistema, en especial les abelles de la mel, espècie de la qual s’alimenta.

L’empresa encarregada de fer els treballs de geolocalització i eliminació de nius secundaris és Cardona’s Drones SCP. La seva tasca consisteix a sobrevolar els punts estratègics on poden edificar el niu, que acostumen a ser llocs on hi hagi acumulació d’aigües (rius, basses pluvials, rieres, pantans). Un cop localitzat el rusc o niu secundari, s’injecta a dins del niu un biocida que procedeix a la seva eliminació, que deixa un fong, el beauverie, que paralitza les extremitats de la vespa en 48 o 72 hores fins a causar la seva mort.

La proliferació de la vespa asiàtica a més de tenir un efecte directe en alimentar-se de l’abella de la mel, indirectament té un efecte sobre la pol·linització de les plantes conreades i de la flora silvestre, per tant afecta també la producció de mel, de cera i d’altres productes apícoles.

L’Ajuntament informa que en cas de detectar nius de la vespa asiàtica es contacti amb la Policia Local o l’Ajuntament. Altres vies per avisar són els Agents Rurals a través del 112, o bé pel correu velutinacar@gencat.cat.

Amb aquest servei es gestionarà la inspecció de l’indret, i posteriorment es procedirà a gestionar la retirada dels nius en cas d’estar situats en un espai públic o en un espai privat que afecti una zona pública. En cas de nius en zones privades que no afectin l’espai públic, al propietari li correspondrà assumir la retirada del niu.

També et pot interessar

Comentaris