Sant Sadurní incorpora quasi dos milions d’euros al pressupost per al 2021

FOTO: Maria Rosa Ferré
17/03/2021 - 19:00h

La modificació de crèdit per afegir romanent de tresoreria compta amb el suport del PP, l’abstenció de PSC i la CUP i el vot en contra de En Comú

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha celebrat aquest dimarts un ple extraordinari i urgent per incorporar al pressupost municipal de l’exercici 2021 una modificació de crèdit, finançada amb romanent de tresoreria, i que ascendeix a gairebé 1,97 milions d’euros.

La proposta del govern va comptar amb el suport favorable del Partit Popular, l’abstenció del PSC i la CUP i el vot contrari de Sant Sadurní En Comú. La voluntat d’aprovar aquesta actualització del pressupost en una sessió extraordinària era accelerar el calendari i avançar el termini d’exposició pública i aprovació definitiva.

El regidor d’Hisenda, Carles Del Amor, va desgranar les partides més destacades d’aquesta modificació, que per una banda complementa diversos capítols i programes pressupostaris que havien quedat sense completar en el pressupost aprovat al desembre, i per l’altra incorpora algunes partides per rellançar diversos projectes i polítiques en els serveis municipals.

Amb aquesta incorporació del romanent, el pressupost per aquest any se situarà en uns 17,5 milions d’euros. El canvi normatiu ha permès enguany, a diferència d’anys anteriors, dedicar part del romanent a despesa ordinària municipal.

Cal destacar la partida destinada a la regularització de les retribucions del personal municipal i a l’actualització de promocions internes, consolidacions i complements salarials, amb l’horitzó, tal i com va destacar el portveu de Junts per Sant Sadurní i regidor de RRHH, Ton Amat, d’avançar en una nova relació de llocs de treball.

Del Amor va subratllar els més de 40.000 euros que es destinaran a impulsar un projecte de construcció efímera a Can Guineu, que compta amb el suport de l’àrea de Cooperació; les partides i ajuts a la gent gran, a l’educació o a col·lectius amb vulnerabilitat.

Les subvencions i aportacions a entitats del teixit social, cultural i esportiu de la vila, l’aportació de 200 mil euros a la gestió de la Casa dels Avis o l’impuls de la programació cultural, amb més de 200 mil euros, van ser d’altres de les propostes destacades pel representant del govern

També et pot interessar

Comentaris